galéria megtekintése

Az új ellenség

Az írás a Népszabadság
2015. 01. 14. számában
jelent meg.


Uj Péter

Váratlanul gyors győzelemmel végződött az Amerikai Egyesült Államok ellen vívott hidegháborúnk. Futó ügyvéd úr bejelentette a tévéhíradóban, hogy az amerikaiak meghátráltak, miután az ügyészség példás gyorsasággal megállapította, megállhat Goodfriend ügyvivő ellen a rágalmazás, még akár abban az esetben is, ha a rágalmazó állítás igaz.

Meghátráltak tehát, mert ha valamit bejelent a kormány vagy ahhoz megfelelően közel álló személy, akkor az úgy is van. Pont. Például ha Varga Mihály és Kovács Zoltán együtt állítják, hogy a Tesco az angliai cégének eredményei és vezetési hibák miatt zárja be tucatnyi magyarországi üzletét, akkor az úgy van, nem pedig úgy, ahogy a Tesco mondja, és ahogy egyébként eléggé látszik, tudniillik, hogy rommá lett szopatva, és megunta.

Na most, ha már az Egyesült Államok is nyüszítve elhúzott a sarokba, akkor itt tényleg nehéz lehet új ellenfelet találni. De lehetetlenség nincsen, csak tehetetlenség, semmiképpen se becsüljük le a kormány ellenségteremtő erejét.

 

Például a bevándorlók nagyszerű ellenfél, mindenki utálja őket, teljesen kiszolgáltatottak, és még látszik is rajtuk, mert négerek. Csodálatos! Még az sem baj, hogy piszok kevesen vannak, mert úgyis föltűnőek, és legalább egy Fekete Pákót mindenki látott már, ami alapján ki lehet borulva a felelőtlen európai bevándorlási politikára.

Egy darabig úgy tűnt, hogy a sajnálatos párizsi események után a bevándorlók mellé esetleg a karikaturistákat is föl lehetne venni az aktuális ellenséglistára, legalábbis egyházi és sajtókörökből mintha mutatkozott volna ilyen irányú igény, amely igényt egyébként személy szerint nagyon tudtam támogatni, ki nem állhatom a karikaturistákat, szakmányban szülik a kis karikaturistagyerekeket, összetartanak, kiszorítják a normális embereket a lakó- és munkahelyükről, és a hülye rajzaikkal elveszik a helyet a cikkeim elől. De végül maradtak a bevándorlók.

Illetve belföldi használatra az ellenzéki tüntetők, akik mögött nyilvánvalóan valamilyen (minimum nemzetközi) összeesküvés áll, és Rogán Antal máris csalhatatlan érzékkel állapította meg, hogy éppen itt kell pénzügyi szabálytalanságokat keresni, a tökéletesen átlátható, patyolattiszta pártfinanszírozás, korrupciómentes állami működés és pályázati rendszer, a szinte fájóan nem gazdagodó politikusok, politikusrokonok, politikushaverok, politikushaverok haverjai, politikus-gázszerelők mellett tényleg nagyon föltűnő, hogy mi az úristenből szed össze 5-10 000 civil akár egymillió forintot is egy tüntetésre. (Az fejenként akár két százas! Heló!)

A civil tüntetők maffiaügye még messzire vezethet. Ezt az is jól mutatja, hogy a NER hőse, Tényi István, aki korábban följelentette a saját munkahelyét, aztán az Ökotárs Alapítványt, aztán a HVG-t, most a tüntetők ellen tett feljelentést. Nem lennék meglepve, ha a tüntetők állnának az áron alul eladogatott ötödik kerületi ingatlanok, a Lázár gyerek lakása, Habony Árpád Gucci táskája, a Közgép-milliárdok, Mészáros Lőrinc, a trafikmutyi, az áfacsalások, André Goodfriend, Gyurcsány Ferenc és a gazdasági bevándorlók mögött.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.