galéria megtekintése

Szijjártó, az élharcos

Az írás a Népszabadság
2014. 09. 26. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Nehéz pillanatokat él át Szijjártó Péter. Nem elég, hogy keresztszalag-szakadás miatt kénytelen volt lemondani a labdarúgásról, de még külügyminiszter is lett, s rögvest gúny tárgyává tette magát Bill Clintonnak címzett beszólásával, amely méltó volt a magyar labdarúgás jelenlegi helyzetéhez.

Szijjártó nem ismerte el, hogy a sérülése miatt vonulna vissza, egy kemény politikust holmi keresztszalag-szakadás nem akadályozhat, inkább azt mondta, a foci nem fér össze külügyminiszteri teendőivel. Ez mindent megmagyaráz, csak azt nem, hogy miért gondolta ezt másképp augusztus 19-én, amikor aláírta a szerződését a klubjához. Igaz, akkor még csak külügyminiszter-helyettes volt, ami megfér a labdarúgással, még akkor is, ha Szijjártó az elmúlt években cirka háromszor körbeutazta a földet, s ez roppant megterhelő. Nem is csoda, hogy már három éve egy meghitt otthonra vágyott, ahol megpihenhet. Meg is találta a 400 négyzetméteres, szerény lakot. Ez 167 millió forintba került, amiből 90-et ő és a felesége adott, a többit a család.

Nem érti a rendszer működését, aki furcsállja, honnan van Szijjártónak és b. nejének 90 millió forintja: vannak a kiválasztottak, akik jókor vannak jó helyen, kiemelkedő érzékkel forgatják a pénzüket, fociznak, fácánokat lőnek, Audikat vezetnek, lovagolnak, nem ismernek lehetetlent, rossz napokat is csak egy-egy sérülés hoz számukra vagy egy lemondott vadászat, meg amikor kiderül, hogy épp mennyiért vesznek házat, lakást. Olyankor fújnak egy nagyot, hogy minden törvényes. Naná, hogy az. Ők a mi vezetőink, a rezsicsökkentés és a keleti nyitás élharcosai. Szijjártó Péter októberben tölti be 36. életévét. Előtte az élet.

 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.