galéria megtekintése

Az Állampolgár és a Szerv

1 komment

Sebes Andor

Péntek volt és 13-a. Állampolgár egy számlát talált a postaládában, az ő nevére és címére állította ki a Vidéki Városban Székelő Közintézmény lakás- és garázsbérletről, s rövidesen átutalandó 60 ezer jó magyar forintról.

Állampolgár húsz éve nem járt abban a városban, a közintézményről se hallott még soha, személyi adatokkal való visszaélésről azonban annál többet. Felhívta hát a Szervet, mi a teendő ilyenkor. A Szerv azt javasolta, keresné fel Állampolgár a Vidéki Közintézményt és tisztázná vele a dolgokat. A Szervet meg hagyja békén – de ezt már csak Állampolgár gondolta hozzá, aki tovább makacskodott, hisz ha valaki tudomást szerez egy bűncselekményről, azt azonnal jelentenie kell a Szervnek, s a késlekedés további bajt okozhat. A Szerv erre azt javasolta, akkor menjen a Kerületi Kapitányságra.

Állampolgár tehát autóba ült, hogy e kései órán meglátogassa a Szervet. A kapuban ücsörgő Őr megkérdezte, mi járatban? Állampolgár elmondta a történetét. Az Őr Szerv is ugyanazt javasolta, mint korábban a Női Hang Szerv telefonon. Állampolgár ismét elmagyarázta, hogy ő bizony feljelentést kíván tenni, a nyomozás pedig tudomása szerint a Szerv feladata. Rendben – mondta Őr Szerv, de most nem lehet bemenni, mert Ügyeletes Szerv mással van elfoglalva. Állampolgár várakozzék az erre a célra kialakított Fabódéban. Állampolgár várakozott.

 

Rövidesen Pizza Futár érkezett, és talán maga Ügyeletes Szerv jött le az ellátmányért, de Állampolgárra ügyet sem vetett, csak a pizza érdekelte. Aztán a Szerv Molett Nő és Nyurga Fiatalember képében lejött cigarettázni, majd visszament. És eztán még sokan jöttek, mentek, be és ki.

Mennyien szolgálnak és védenek bennünket e kései órán is – gondolta Állampolgár, majd megkérdezte, sokat kell-e még várni. Őr Szerv elmondta, Ügyeletes Szerv egyedül van, egy szem magában vigyázza a 130 ezres Kerületet. Telt-múlt az idő, késő éjszakába fordult már, amikor Őr Szerv beszólt a Fabódéba Állampolgárnak, hogy menne már haza, aludna egyet, azt’ jöjjön vissza másnap, mert most Ügyeletes Szerv elmegy házkutatni, és az eltart akár reggelig is. Állampolgár megkérdezte, hogy akkor másnap, szombaton mikor jöhet vissza? Bármikor – mondta Őr Szerv. Mi nulla–huszonnégyben vagyunk – tette hozzá. Aha, gondolta Állampolgár, és dolgavégezetlenül távozott.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.