galéria megtekintése

Alapvető az alapjövedelem

9 komment

Kemenes Inez
NOL

Igen, cselekedni kell. Alapítsatok pártot és magyarázzátok el mindenkinek ebben a „munkaalapú" társadalomban, hogy mindenki jól fog járni vele. Én rátok fogok szavazni. És akkor mások is, egyre többen.

Magyarázzátok el a szegénység határán billegő irigy (tisztelet a kivételnek) kisembernek, hogy ha lesz alapjövedelem, akkor nem fogják ellopni a kiskertje termését, mert megszűnik a megélhetési bűnözés.

És ha ő dolgozik, akkor is többje lesz, sőt státuszszimbólummá lehet a munkahely.

És magyarázzátok el a rendmániásoknak, hogy akkor zéró toleranciával lehet büntetni a kis lopásokat is. És – főleg az első években – sokkal több rendőrt lehet fölvenni.

 

Mert ami Budapestről nézve „csak egy disznó", az a falusi családnak egyetlen disznója lehet, az egész tél hús- és zsírforrása. És akkor emelkedhet a nemzeti jólét, mert amit egy gép jobban és olcsóbban végez el, azt gépesíteni lehet. Hogy nem kell milliárdokat költeni „munkahelyteremtésre".

És ha aki „nem akar dolgozni", (ámbár esetleg boldogan csinálna mást), az nem foglalja el a munkahelyet, ahol sokszor több kárt csinál, mint hasznot, akkor annak, aki akar dolgozni, jut munkahely.

És győzzétek meg a gazdagokat, hogy ők is jobban járnak, ha nem rabolni, hanem vásárolni fognak tőlük, és néhány év, esetleg évtized múlva nem kell milliókat költeni magas kerítésre és őrökre, ha nyugodtan akarnak aludni.

„Proletár, folytatnám de unnád." „Cselekedni kell."

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.