galéria megtekintése

Aki másnak vermet ás...

Az írás a Népszabadság
2014. 07. 23. számában
jelent meg.


Uj Péter
Népszabadság

„A »Már minálunk babám« kezdetű dalt idézte az államigazgatásban dolgozó forrásunk, amikor az új kormány intézkedéseiről kérdeztük. Egy Orbán Viktor nevű legény alaposan megrázta a fát, a többiek pedig kapkodják a meggyetmakkot, de leginkább a fejüket.”

(Figyelő: Ki van Orbán célkeresztjében?)

Minapi értesülésünk szerint Simicska Lajosnak le kell nyelnie a kisebbik békát az agrártámogatások vonatkozásában, mindeközben persze nem eszik olyan forrón a kását, bár egyes, az ügyet jól ismerő kormányzati forrásainkkal napi kapcsolatban álló megfigyelők figyelmeztetnek arra, hogy pákosztos macska szereti a tejfölt, és akinek a kása megégette a száját, az az aludttejet is megfújja.

Kérdés, hogy ezek után lesz-e kedve Simicska Lajosnak Orbán Viktorral egy tálból cseresznyézni, vagy inkább beleköp a levesbe. És mi van, ha a leves drágább lesz, mint a hús? Akkor viszont az olcsó húsnak meg ugyebár híg a leve.

 

Ezen a ponton ismételten kötelességünknek érezzük emlékeztetni az olvasót, hogy nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja. Nem elég kiugrasztani a nyulat bokorból, hanem itt ágyúval kell lőni verébre, és ahol malacot ígérnek, ott bizony muszáj vagyunk zsákkal forgolódni. Ha tanácstalankodunk, mint kezdő LMBTQ a gőzfürdőben, akkor hamar korpa közé keveredhetünk, mint macskát szarni.

Egy másik, azonban önmagát jól ismerő informátorunk határozottan állította, hogy az újabb különadók, a Szabadság téri emlékmű és az EU-s fejlesztési pénzek tekintetében hármat tojott a fekete kánya, viszont a paksi bővítés finanszírozási szerződésében orosz kormányzati források szerint tánceválá répká sz mákom.

Summa summarum, nagy fába vágta fejszéjét a kormány, nem csoda, ha beletörik a bicskája, vagy esetleg a sokat markolás következtében keveset talál fogni.

Egyes kormányzati szereplők ma már azt sem tartják lehetetlennek, hogy ennek a szép barna lánynak dombon van a háza.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.