galéria megtekintése

Aki lenyomta Petrit

Az írás a Népszabadság
2015. 02. 12. számában
jelent meg.


Csider István Zoltán
Népszabadság

„Bolgár György nem tudja, hogy Orbán lenyeli-e, amit Simicska mond.” 444.hu

A hódmezővásárhelyi járásbíróság száztízezer forint megfizetésére ítélte a csanádpalotai önkormányzat egyik képviselőjét. A Délmagyarország cikke szerint Debreczeni István április elején lett méltó az „elismerésre”. Idézzük fel az eseményeket!

Kampányhajrában, elsején éjjel, Makón kezdődik Debreczeni képviselő túrája, aki ekkor még talán nem is tudja, hogy ebből túra lesz, csak az enyhe tavaszi éjszaka vetíti előre azt, amit a körülmények kényszerítő ereje bevégez... Mert arról nem tehet Debreczeni képviselő, hogy Makón olyannyira szembejön vele 95 darab Lázár János-plakát, hogy azt meg kell bosszulni. Kéznél van egy flakon fekete festék, szinte kínálva magát. És Debreczeni képviselő nem ugrik el, ha kínálják! Addig-addig udvariaskodik a fekete festék Debreczeni képviselővel s viszont, míg szépen átudvariaskodják egymást Hódmezővásárhelyre, ahol még sokkal rosszabb a helyzet a Lázár-plakátok ügyében...

 

Amíg Debreczeni képviselő végez 192 Lázár Jánossal, addig ejtsünk szót két másik fröcskölőről. Ott van például a földink, a mezőtúri Kötél János. Kötél képviselő – igazságérzetével nem bírván – takonnyal szórta teli ismerősei feedjét a Facebookon: a cigányok moderált kivégzésére implicite felszólító képek megosztását három hajdúszoboszlói nappal szankcionálta Vona pártelnök. Ott fog lakni Kötél képviselő Jónás helyi elnök úrnál, aki amúgy cigány, ami csak látszólag nehezíti meg kettejük párbeszédét: egy frankó kis zsidózásban fel tudnak oldódni mindketten jól, ha úgy van. (Hogy Köves Slomó kóser szilvája után kit szidnak majd hármasban, arra térjünk vissza helyzetben.)

Vagy ott van Simicska oligarcha esete, aki annyira megzavarodott a folyamatos telefoncsörgéstől, hogy sortűzszerűen kezdte egy pénteken pöttyintgetni Orbán miniszterelnök imaginárius arcára a négybetűst, mely négybetűs Simicska oligarcha szerint amúgy a nevezett alapanyaga is egyben. Simicska oligarcha tehetségét és hatásfokát jól mutatja, hogy percek alatt lenyomta Petri Györgyöt. Míg ugyanis Petri költő komplett lírai életművében összesen háromszor fordul elő ez a szó, „a görény állandó jelzője”, Simicska oligarchának ehhez elég volt egyetlen interjú.

A vásáhelyi meló végeztével Székkutasra indul Debreczeni képviselő, itt gyorsan végez, már csak a Lázár Jánosok utóvédeit kell semlegesíteni, tizennégyet összesen. Nézzük a belső film végefőcímét, ahogy ott fickándozik a boldogan üres festékesflakon a kocsiban Csanádpalota felé menet, s közben jön a felismerés, hogy bár Debreczeni képviselő előbb-utóbb csak pótolja majd a bírság következtében támadt konyhapénzdeficitet, és Kötél képviselőből is lehet még kiscicás animgifeket posztolgató szelíd kriptonáci – a Simicska oligarcha szavai nyomán támadt foltot, az összefirkált plakátokkal ellentétben, nemigen lehet lekaparni, és a „törlés az idővonalról” parancs sem működik.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.