galéria megtekintése

Ajánlás

Az írás a Népszabadság
2014. 10. 11. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Nehéz lesz vasárnap választani.

A demokrácia, a nyilvánosság és a közéleti ambíciók iránt elkötelezett lap mégsem javasolhat olvasóinak mást, menjenek el, kérjék el a szavazólapjukat, és válasszanak azok közül, akik bejelentkeztek erre náluk: vegyenek részt a közösségük következő öt évét befolyásoló döntésben.

Az idén harmadszor kényszerülünk szavazatunkkal közvetetten azt a kétharmadot is támogatni, amely a választójogunkkal a maga javára bűvészkedik, miközben a programadással nem boldoguló ellenzék próbálja voksainkat hátsó szobáiban „maximalizálni”.

 

A választás bojkottja ebben a helyzetben kínálkozó lehetőség, de mégsem megoldás. A centrális erőtér épp arra játszik, hogy a vele egyet nem értő emberek kedvét elvegye attól az egy lehetőségtől, amellyel élve még visszaszólhatnak neki. Hatalmon levő politikusaink felelőtlenül bánnak a demokráciával, amivel azt kockáztatják, hogy annak szélsőjobboldali ellenfelei még erősebbé válnak október 13-tól.

Már csak ezt elkerülendő is több mint lustaság ilyenkor otthon maradni. Ha nincs is jelenleg átfogó, erős üzenetet megfogalmazó erő, amely szükségessé tenné, hogy e hasábon konkrét választási ajánlást fogalmazzunk meg, az önkormányzati voksoláson ez nem okoz végzetes gondot.

A helyben élők jobban tudják, ki és mit tett az elmúlt négy évben munkahelyek teremtéséért, a település fejlesztéséért, közösségének összetartásáért, ki az, aki figyelt az ott élők problémáira, ki próbálta a maga eszközeivel oldani a szociális feszültségeket, igyekezett színesíteni az oktatási, kulturális kínálatot. Ha van rá mód, ne pártokat büntessenek holnap, hanem személyeket támogassanak. Sokan méltóak erre.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.