galéria megtekintése

Admirálist nyernek

Az írás a Népszabadság
2015. 06. 03. számában
jelent meg.


Marnitz István
Népszabadság

Aggódom. Mondom is magamnak: nem, az nem lehet. A magyar nép messze világító rezsitornya alól nem robbanthatják ki az alapot. Győzedelmes rezsihajónk nem kaphat ekkora léket. Mert ki meri állítani, hogy a rezsiharc véget ért? Hisz az eurobürokraták, a multik, az álbaloldal és a tudjukkik csak arra várnak, hogy lecsaphassanak. Két és fél millió rezsialáíró kiáltja: Németh Szilárd, hol vagy?

Jó, megkapta a birkózószövetséget, és tényleg, szép feladat onnan is kifüstölni a rezsiellenséget, de mégis ő ennél többre hivatott! Hisz a volt csepeli polgármester áldozatos munkája nélkül a rezsicsökkentés ügye fabatkát sem érne. Hogy akkor is csökkentek volna a díjak? Tán a Fidesz nélkül is? Esetleg még nagyobb mértékben? Nem, ez csak az ellenség nimfáinak hamis bülbül éneke.

Hisz a rezsicsökkentés, a nemzet legszentebb fáklyája, messze felül áll csip-csup díjproblémákon. Misi bácsi a kilencedikről kínai cuccban rebeg hálát Németh Szilárdnak, kifejezve sajnálatát, hogy a felesége már nem érhette meg ezt a szép napot. Az a rezsitábla, aminek betűtípusát, tartalmát, anyagát, ellenőrzési és feljelentési rendjét a rezsibiztos törvényileg szabályozza. A rezsifórumtól megittasult lakók pedig már fogalmazzák is kopogós írógépeiken névtelen leveleiket. A társasházakat rezsikommandók lepik el, melyek kellő eréllyel osztanak igazságot, ha a magyar nyelv szabályainak megfelelő „Hirdetmény” áll az íven, és nem a könyvtár-tanító végzettségű rezsibiztos által előírt „Hírdetmény”, Arial betűtípussal. Vagy a számlára álmodott rezsiboksz, a közszolgálati híradó keményen panaszkodó kisemberének fő követelése, ami nem kötelezően narancssárga, csak a közlönyben látszott annak.

 

Hol vannak a forradalmi hangulatú rezsisajtótájékoztatók, újra és újra elismételt, a valósággal köszönő viszonyban sem lévő „adatokkal”, ábrákkal, ahonnan a nyíl mindig arra mutat, hogy Gyurcsány, elmúltnyolcév, eurobürokraták, külföldibefektetők, reggel, éjjel meg este. A legdurvábban begombázott Habony Árpád sem tud olyan zavaros ferdítéseket javasolni, amit Németh Szilárd – etikai bizottságuk tagja – ne adna elő rezzenéstelenül. Lázár, Rogán nyeretlen kezdő ehhez képest. Vagy a több száz törvénymódosítás, a magyar kisvállalkozásokat és önkormányzati cégeket végveszélybe sodró szigorítások, a havonta forradalmi változásokat megélő, a helyesírás béklyóját levető számlaképek, mégoly magas képességeit meghaladni látszó előterjesztésekkel vegyítve. És lé a haveroknak, pár milliárd a szemben lévő iroda lakójának, a másik adag a folyosó végi kolléga kedvencének, csak szabályt kell hozni, a piac tudja a dolgát, és csenget.

Hallom, Németh Szilárd esélyes a parlamenti frakció vezetésére. Igen! Ennyi munka után valóban ő a megfelelő ember a posztra! A rezsiharc talán veszítene egy tábornokot, de nyerne egy admirálist, aki így magasabb szinten folytathatná a küzdelmet!

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.