galéria megtekintése

A hivatalos

5 komment

A szerk.

Ül 2014–2015 körül Rogán Antal két informatikussal, Csík Balázzal és Lengyel Csabával egy légkondicionált irodában, és elfogódottan bámulják a monitort. Az asztalon eldobált pizzaszélek és a kitaposott papucsok, mint rendesen.

A látszatra nem adnak, csak a gondolat, mit gondolat, csak a felfedezés izgalma számít. Sosem járt szellemi ösvényeken tör előre a három informatikus pionír. Egyikük, Rogán Antal felkiált: heuréka! És akkor az a paraméter meg a dinamikus biometrikus adatokat redukálja statikussá, azaz praktikusan az idő és nyomáserősség paramétereket töröljük az eredeti adathalmazból! Csörög a telefon, egy újabb 150 oldalas törvénytervezetet nyújt be a Fidesz-frakció. Jó, rendben, elintézve.

De térjünk vissza a tárgyra. Közben bejelentkezik a kertész, hogy akkor most újra lemérte a lakást, ennyi. De nem hagyja magát letéríteni az alkotói útról, most van lendületben. Figyelmét nem vonhatja el az sem, hogy párja friss ruhakölteményéről küld pár mosolygós képet. De a gyerkőcök napközijét is befizette.

 

Nos tehát, ott tartottam, hogy a megmaradó pontsorozatból képet rajzolunk, és azt célszerűen egy megadott méretre konvertáljuk!

– Ez az, adj egy ötöst! – csapnak egymás tenyerébe informatikus-társaival. És megvan a felfedezés! Egy teljesen új elektronikusaláírás-eljárás! Már mehet is a szabadalmi hivatalba. Újabb telefon jön: azt írogatják a lapok, hogy a Fidesz a törvénytervezettel egy konkrét céget, a Hunguardot nyomja, minden szabályt rászabnak, versenytársait pedig ugyanígy ellehetetlenítik. Erre megszólal feltalálótársa, Csík Balázs: – Te Tóni, képzeld, ez a Hun­guard pont az enyém! – Tényleg, komolyan? De ugye nem segítettünk? – Á, dehogy!

Most így hangzik a hivatalos verzió.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.