galéria megtekintése

A döntő

Az írás a Népszabadság
2014. 08. 07. számában
jelent meg.


Csider István Zoltán
Népszabadság

„Az érpataki modellről meg inkább azt képzelem, hogy egy manöken.” – Szendrői Csaba

– Netanjahu és Peresz már nem játszik! – figyelmeztette az egybegyűlteket Puhl Sándor, mire Orosz Mihály Zoltán könnyeivel küszködve elhagyta a helyiséget, maga után húzva emberarcú bábfiguráit; a fejek tompán koppantak a küszöbnek.

Puhl egyébként mintegy véletlenül került csak a Villa Negrába: különösebb tét nélkül várta a buszt a ház előtt, amikor beszippantotta a lengőajtóra celluxozott hirdetmény, mely szerint a svédasztalos uzsonnát követően, körülbelül 17 órakor kezdetét veszi a kerületi vudubajnokság döntője, utána pedig tánc!, hiszen RUN DMCjjártó Péter fog örökzöld dalokat játszani a letört ajtajú kétkazettással.

 

Kihagyhatatlan ajánlat.

– Szóval, kit vagy mit vuduzzunk meg, tüntessünk el, büntessünk meg, óra indul! – szólt újra a világ legjobb játékvezetője, a bajnokság frissen fölkért bírója, majd sípjába fújt.

– A rezsit! – rikoltotta Németh Szilárd a jobb hátsó négyes asztaltól, nyakán úgy dagadtak az erek, mintha dézsából öntenék.

– A globális háttérhatalmat! – pattant fel Bogár László a szomszédos bokszból, aztán helyet foglalt ismét, és letörölte a szája széléről a habot.

– Az RTL Klubot! – súgta líraian L. Simon László, ezt követően pedig aláírta a Tiszta szívvel című módosító indítványt.

– Orbán Viktort! – üvöltötte szalagcímben a The New York Times az első sorból.

– A The New York Timest! – vetette oda foghegyről Bayer Zsolt.

– Bayer Zsoltot! – zengték kórusban a Galamus csoport tagjai.

– A Mennyország Touristot, a Most múlik pontosant és a deréktáji tetoválásokat – húzta be a féket Mr. Thompson, mert érezte, hogy baj lesz. De hiába:

– A rezsit – tromfolt bizonytalanul Németh Szilárd újra.

Tóbiás József is felpattant, de nem jutott eszébe semmi, úgyhogy visszaült.

– És azt tudtátok, hogy a japánban külön kifejezés van a kettős szerelmi öngyilkosságra? – próbálta oldani a feszültséget a zongora mögött Simon Márton, a szomorú költő. Tulajdonképpen sikerrel, mert Selmeczi Gabriella elsírta magát a pultnál, ezért Puhl diszkvalifikálta is gyorsan, amire egy emberként, hálásan sóhajtott föl a komplett mezőny: komoly ellenféltől sikerült így megszabadulni.

– A gravitációt! – vette föl újra a fonalat Széles Gábor.

– A pajkos szombatot, a vidám vasárnapot! – búgta Seress Rezső könyörtelenül.

– Falus Ferencet és Vitézy Dávidot!– altatta el a gyanút Tarlós István.

– Tarlós Istvánt! – fejtette ki Falus Ferenc és Vitézy Dávid egyszerre, egy rapid kő-papír-ollót követően aztán Vitézy válaszát fogadta el a játékvezető.

– A rezsit! – ármánykodta bele a Villa Negra dohos levegőjébe Németh Szilárd az utolsó másodpercben, aztán Puhl lefújta a döntőt.Mielőtt azonban kihirdethette volna a végeredményt, Gréczy Zsolt és Gábriel arkangyal is óvást nyújtott be, úgyhogy jövő héten: per újra fölvétel. Addig is buli!

Éjfélkor pezsgő, virslivel.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.