galéria megtekintése

A buli vége

6 komment


Megyesi Gusztáv

Azt mondja az egyik futballszakértőnk a köztévében, jó is, hogy Wales helyett Portugália jutott a döntőbe, mert így felértékelődik a magyar futball is, hiszen nemhogy 3-3-at játszottunk a portugálokkal, de majdnem kivertük őket, egész meccsen csak futottak az eredmény után.

Előtte nem sokkal egy másik csatornán Szendrei József, egykori válogatott kapusunk arról elmélkedik, hogy hiába a válogatott jónak mondott szereplése, ez a magyar játékosok piaci értékén egyáltalán nem látszik. A legkelendőbb játékosunkat, az Eb magyar felfedezettjét, Nagy Ádámot másfélmillió euróért vinnék, na jó, kettőért. Miközben már az Európa bajnokság előtt is másfélmillió volt a kivásárlási ára. Ezenközben egy portugál tucatfutballistáért a tízszeresét adják.

Aztán meg is magyarázza, hogy miért. A portugálok a végtelen brazil hátországgal maguk mögött elárasztják játékosaikkal a kontinenst, viszont tíz játékosukból kilenc beválik a különféle bajnokságokban, portugált venni tehát nem zsákbamacska. Ez sokkal nagyobb súllyal esik latba, mint az, hogy hol végez a portugál válogatott az Eb-n. Ezzel szemben a magyar futballállomány megbízhatatlan, nem tudunk egyetlen játékost sem említeni, aki ma tényező volna európai bajnokságban, akiért a válogatott sikeres szereplése után ölnék egymást a klubok.

 

Amivel csak annyit mondanánk, és nem többet, de kevesebbet sem, mint hogy nem lehet egyetlen jó szerepléssel feledtetni hosszú évek nulla teljesítményét, komoly klubokat nem lehet egy-egy jó szerepléssel megtéveszteni. Vasárnap vége az Eb-nek, szép volt, jó volt, ám pár nap múlva már senki se foglalkozik vele, egy torna volt, nem több. Ez nem baj, a focit a klubfutball élteti, az a motorja, ám kellenek mellé időnként az efféle dzsemborik, mint az Eb meg a vb, városokat megbolygató szurkolói vonulások, önfeledt bulik.

Hétvégén pedig indul az NB I is. A hazai szakértők reményei szerint tekintélyes nézőszám mellett, hiszen a válogatott Eb-szereplése a hazai klubfutballt és a szurkolói érdeklődést is fellendíti. Mi azért hadd ne jósoljunk nézőszámot.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.