Felfedezésre vár a váci vár

A Duna-parti sétányon járva csodálkozhatunk rá Vác egyik nevezetességére, a romjaiban is lenyűgöző várra.

Sárospatakon jártam

Sárospatak a Rákócziak idején élte virágkorát. A település valószínűleg folyójáról kapta a Patak nevet, míg Sárosnak a Bodrog és Ronyva közt elterülő vidéket nevezték.

Költözik a Tenkes kapitánya

Az év végén kezdődik a siklósi vár felújítása: a másfél milliárdos beruházás költségét a város uniós forrásból és a norvég alap támogatásából fedezi. A munkálatok miatt - várhatóan - novemberben bezár a XIV. században emelt, gótikus műemlék épület.

Sárvár: a természet adta kincsek városa

Jól dönt, aki kikapcsolódásra, pihenésre, gyógyfürdőzésre Sárvárt választja. A Nyugat-Dunántúl központjában, gyönyörű természeti környezetben, sokszínű, ezeréves múltú város fogadja a látogatót.

Szádvár, avagy egy tiltott zóna visszafoglalása

Az egykori Torna vármegye - ma Észak-Borsod - területén fekvő aprófalvas térség a trianoni határ meghúzásáig ezer szállal kötődött a Felvidék városaihoz, de leginkább Kassához. Szögligethez 1943-ban csatolták a XVIII. században lengyel telepesekkel újjáépített Derenket.

 

Vár a múlt Észak-Magyarországon

Az október 17-i és 25-i hétvégén kedvezményesen látogathatók az akcióhoz csatlakozott észak-magyarországi várak és múzeumaik.

A Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatóságának szervezésében, a 2009. október 17-i és 25-i hétvégén kedvezményesen látogathatók az akcióhoz csatlakozott várak és múzeumaik

A Vár a múlt! akcióhoz kapcsolódóan a várak közelében lévő szálláshelyek akciós csomaggal várják az osztálykirándulásra érkezőket, illetve a családokat. A várak és kastélyok kiváló kirándulási célpontok lehetnek a szép, napfényes őszi időben.

Látogasson el Ön is az észak-magyarországi várakba és hozza magával családját, vagy ajánlja a kedvezményes kirándulást gyermekei osztályának.

 

 

Top cikkek