Új bevásárlócélpont: London

Soha nem gondoltuk volna: Londonban megéri a magyaroknak is vásárolni, kivált a műszaki cikkeket és a luxusárukat.

Téli mulatságok Londonban

Az általában enyhe időjárás ellenére is ragaszkodnak a britek a műjégpályákhoz és a forralt borhoz. Például Európa legnagyobb irodaház-együttese is kialakítja jégparadicsomát.

Városnézés Sherlock Holmes nyomában

Egy felmérés szerint a szigetországot felkereső látogatók 40 százaléka zarándokol el korábban a filmvászonról megismert látványosságokhoz.

Csatornák szabdalják Londont

A szigetországot keresztül-kasul szelték csatornákkal az ipari forradalom hajnala és a vasút elterjedése között eltelt rövid idő alatt. Ma is működik az első, Londont a Chiltern-hegyeken keresztül Birminghammel összekötő közel 220 kilométer hosszúságú Grand Union csatorna.

Budapest is felkerült a Lonely Planet tízes toplistájára

Az útikönyvkiadó szerint a legjobb nyári úti célok 2010-ben: London, Párizs, Barcelona, Róma, Bécs, Berlin, Dubrovnik, Athén, Isztambul és Budapest.

 

Útvesztő a londoni Trafalgar téren

A két és fél méter magas tujákból épített útvesztő részeit a londoni West End egy-egy híres környékéről nevezték el, így a látogatók megismerkedhetnek ezek történetével, miközben a kiutat keresik a zöld labirintusból.

Péntekig várja a látogatókat London egyik leghíresebb terén az útvesztő, amelyet a megnyitása utáni első két órában már több mint kétezren kerestek fel.

Persze a Nelson admirális szobra mellett felállított útvesztő nem versenyezhet a wiltshire-i Longleatben lévő társával, amelyben közel két mérföldes távolságot is megtehetnek a vállalkozó kedvűek - azért a Trafalgar téren felállított darab is izgalmas kalandokkal szolgálhat.

A londoni útvesztő 2,4 méter magas tujákból áll, alapterülete pedig hozzávetőleg 20-szor 30 méteres. A sövényvilág részeit a West End egy-egy híres környékéről nevezték el, tehát a látogatók meg is ismerkedhetnek ezek történetével, miközben a kiutat keresik a zöld labirintusból. Az útvesztő közepén műsorokkal, sikerdarabokból származó részletekkel várják az érdeklődőket.

A Trafalgar tér szolgált már filmek forgatási helyszínéül, koncerteket is tartottak már itt, de sokáig arról volt nevezetes, hogy a galambok valósággal megszállták, és az emberek alig fértek hozzá. Végül Ken Livingstone - a jelenlegi polgármester, Boris Johnson elődje - megunta a helyzetet, és harcot hirdetett a madarak ellen. Olyannyira, hogy tilos volt etetni őket, és sólymokat vetettek be elűzésükre.

 


A woman poses for photographers inside a maze which has been set up in Trafalgar Square to promote London's West End shopping and entertainment district, August 2, 2010. The maze will be left in Trafalgar Square for a week. REUTERS/Andrew Winning (BR
A woman poses for photographers inside a maze which has been set up in Trafalgar Square to promote London's West End shopping and entertainment district, August 2, 2010. The maze will be left in Trafalgar Square for a week. REUTERS/Andrew Winning (BRITAIN - Tags: BUSINESS SOCIETY TRAVEL)
Top cikkek