Hamvába holt repülés

BOSSZÚSÁGOT ÉS BIZONYTALANSÁGOT OKOZOTT A VULKÁNI HAMU MIATT ELRENDELT EURÓPAI LÉGTÉRZÁRLAT A LÉGITÁRSASÁGOKNAK MEG AZ UTASOKNAK EGYARÁNT.

Kánikulamentes kalandozások

Javában tart az előszezon, nem kevesen ilyenkor kelnek útra.

Elhordják az olasz műemlékeket a turisták

A szuvenírre vágyó "művészeti vandálok" leginkább a Colosseumot, a Garibaldi-szoborparkot és Monreale székesegyházát veszélyeztetik. Firenze műemlékvédelmi biztosa szerint a megoldás az lenne, ha az UNESCO által védett műemlékeket az ENSZ kéksisakosai vigyáznák.

Rendkívüli turistaadót vezetnek be Rómában

Az adót a szállodákban, panziókban, kempingekben és egyéb szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák után kell megfizetni, a tervek szerint jövő januártól.

A Tisza-tó kapta az EDEN-díjat

Huszonöt európai természetes vizű turisztikai célpont - köztük a Tisza-tó - kapta meg 2010 kiváló európai aquaturisztikai célpontja (EDEN) címet Brüsszelben.

 

Utószezonban is népszerű Horvátország

Az év első tíz hónapjában a tavalyinál 7 százalékkal több éjszakát töltöttek Horvátországban a külföldi turisták, közülük a magyarok 3 százalékkal javították a statisztikát

Az év első tíz hónapjában a tavalyinál 7 százalékkal több éjszakát töltöttek Horvátországban a külföldi turisták, közülük a magyarok 3 százalékkal javították a statisztikát - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletének vezetője.

Az eddigi adatokat ismertetve Marin Skenderovic elmondta: tíz hónap alatt 3 százalékkal, több mint 9 millióra emelkedett az országba látogató külföldiek száma, akik a múlt évinél 7 százalékkal több, csaknem 54,3 millió éjszakát maradtak. A legfontosabb küldő nemzetek polgárai közül a lengyelek 14, a szlovének 11, a csehek 8, a szlovákok 7 és a németek 5 százalékkal voltak többen, míg 6 százalékkal csökkent a holland, 2 százalékkal az olasz turisták száma.

Az országok sorrendjében a kilencedik helyet foglalja el Magyarország, ahonnan eddig 2 százalékkal kevesebb turista utazott Horvátországba, ott azonban 3 százalékkal hosszabb időt töltöttek. Tíz hónap alatt a csaknem 308 ezer magyar utazó 1,7 milliót meghaladó éjszakát időzött az országban.

 

Top cikkek