Hol ér a legtöbbet a turisták pénze?

Horvátországban és Csehországban többet ér az osztrák turisták pénze, mint nálunk - derül ki az Osztrák Szövetségi Statisztikai Hivatal tanulmányából.

Európa rejtett kincsei - úti célok, amiket érdemes megnézni

Az Európai Bizottság immár harmadszor jutalmazott olyan európai úti célokat, amelyek különleges értéket képviselnek, de széles körben nem ismertek. Nézze végig velünk Európa rejtett kincseit!

Rekord mértékben csökkent a Spanyolországba utazók száma

Spanyolország tavaly még a második legkedveltebb úti cél volt a világon, most már csak a harmadik - Franciaország és az Egyesült Államok mögött.

Még hét rejtett kincs Európában, amelyeket nem szabad kihagyni

Hét olyan térséget mutatunk be, amely 2009-ben elnyerte az EU Kiváló Európai Úti Cél díját. Azokat a térségeket jutalmazták, amelyek különleges értékeket képviselnek, de széles körben nem ismertek.

Az öt évvel ezelőtti szintre csökkent a szilveszteri turisták száma Romániában

Romániában a belföldi turisták közül a Brassó és Bukarest között fekvő síparadicsomot, a Prahova-völgyét keresték fel legtöbben a tavalyi év utolsó napjaiban, a nagyvárosok szállodái és vendéglői is népszerűnek bizonyultak. A szilvesztert nyolc százalékkal kevesebb turista töltötte hotelekben, panziókban, mint tavaly.