Mezítláb a parkban

Homokban lépdelni, sárban, kavicsokon átgázolni, vagy éppen tőzegbe süppedni – mindezt saját egészségünk és persze jókedvünk érdekében egyre több „mezítlábas parkban” tehetjük meg. A Németországból kiindult mozgalom egyre népszerűbb Európában, Magyarországon például Tabajdon hódolhatunk a mezítlábas séta örömeinek.

Újlipótváros futurisztikus lépcsőházai

Zárt ajtók mögé pillanthatunk be Bujnovszky Tamás fotográfus és az Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény közös tárlatán.

Trópusi hangulattal vár a Füvészkert

Trópusi különlegességekkel készül az esős novemberre a Füvészkert. A hétvégi rendezvényen lesznek előadások és kóstolhatunk különleges gyümölcsöket, kávékat is.

Budapesti a világ leghangulatosabb hostele

A Hostelworld.com látogatónak szavazata alapján a budapesti Carpe Noctem hostel az ötödik lett a HOScar-rangsorban, valamint leghangulatosabb hostel címét is elnyerte.

Gyászos év volt a tavalyi a belföldi turizmusban

A válság erősen látszik a belföldi turisztikai szektoron is: nyolc százalékkal kevesebb volt a vendégek és a vendégéjszakák száma, a szálláshelyek árbevétele pedig tíz százalékkal zuhant.

 

Bemutatkozik Magyarország wellness-kínálata

November 6-8. között rendezik meg a Spa&Wellness Egészség, Turizmus és Életmód kiállítást a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

November 6-8. között Magyarország egészségturisztikai kínálata kerül a középpontba a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban megrendezésre kerülő Spa&Wellness Egészség, Turizmus és Életmód kiállításon. Az eseményen ismét bemutatkoznak a hazai gyógy- és wellness szállodák, aquaparkok, élményfürdők és gyógyfürdők.

Már nyolcadik alkalommal rendezik meg a Spa&Wellness Egészség, Turizmus és Életmód kiállítást a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A kiállítással egy időben Hó-Show+ Sport, Kaland és Élmény Napokkal is várják a látogatókat, hazánk egyetlen téli sportokkal kapcsolatos kiállításán. Harmadikként csatlakozik idén a kiállításokhoz az Equifest Nemzetközi Lovas Fesztivál és Kiállítás, amelyen a lovasszakma mutatkozik be. 

A Spa&Wellness kiállítás első napján szakmai előadássorozattal várják az érdeklődőket, amelynek keretében számos, az egészségturizmus területén jártas szakember tart előadást. A rendezvényen az MT Zrt.-t Szűcs Balázs, a Társaság vezérigazgató-helyettese képviseli, aki a Magyar Turizmus Zrt. egészségturisztikai marketingtevékenységéről tart előadást. A konferenciaprogram részeként szó lesz a medical wellnessről, a selfnessről, a teljes körű minőségbiztosításról és az egészségturisztikai munkaerő-piacról is. Az EHFA (European Health and Fitness Association) előadásában neves külföldi előadóktól kaphatnak képet az érdeklődők az európai fitnesz- és wellness-ipar lehetőségeiről és jövőjéről.

Az egészségturizmus kiemelt termékként szerepel a Magyar Turizmus Zrt. napokban bemutatott 2010. évi marketingtervében és a 2010-2012-es éveket felölelő marketingstratégiájában is, összhangban a 2013-ig szóló Országos egészségturisztikai stratégiával. Figyelembe véve Magyarország kedvező egészségturisztikai adottságait, a turisztikai szakma véleményére alapozva az MT Zrt. a témaévek sorát 2011-ben az Egészségturizmus Évével folytatja.

 

 

Top cikkek