Ez már nem Nemecsek Füvészkertje

Van egy hely Budapesten, amit az olaszok legalább olyan jól ismernek, mint mi. A Füvészkertről van szó, amelynek népszerűségét Molnár Ferenc A Pál utcai fiúkban alapozta meg. Ám ez a kert már nem az a vadregényes zöldterület.

Márton-nap: az újbor és a libasült ünnepe

November 11. dologtiltó nap: a munka helyett a vigasság ideje. Ehhez ajánlunk néhány programot a gazdag kínálatból, többfogásos lakomától a skanzenek programjáig.

Leosztályozva

Kaptam egy útikönyvet a minap. Az a címe: Hosszú hétvégék Európában. Külföldi szerzők írták, angolból fordíttatta magyarra Jel-Kép kiadó. Jó könyv, jól rendszerezi a legfontosabb látnivalókat. Ajánlom azon olvasónak, aki pár napos utazások kalandozások, kiruccanások híve.

Bemutatkozik Magyarország wellness-kínálata

November 6-8. között rendezik meg a Spa&Wellness Egészség, Turizmus és Életmód kiállítást a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

Kampányszív: tippek Valentin-napra

Ha kell egy kis romantika, számos érzelmes program és helyszín közül választhatunk Valelntin-napon, bár február 14. elsősorban a virágkötő lobbi és Bálint gazda nagy napja.

 

Trópusi hangulattal vár a Füvészkert

Trópusi különlegességekkel készül az esős novemberre a Füvészkert. A hétvégi rendezvényen lesznek előadások és kóstolhatunk különleges gyümölcsöket, kávékat is.

Szezonzáró rendezvényén trópusi hangulatot varázsol az ELTE Füvészkert a pálmaházba november 13. és 15. között. A Trópus a télben kiállításon és vásáron trópusi gyümölcsökel, fűszerekkel, különleges kávékkal és kakaókkal ismerkedhetünk meg.

A gyerekek mászhatnak a kókuszdióért, vagy növény-és gyümölcsfelismerő versenyen mérhetik össze tudásukat. Szakértők vezetésével bejárhatjuk a pálmaházat és megkóstolhatjuk a kávé-és kakaó-különlegességeket is.

A program díszvendége a gödöllői Szent István Egyetem lesz. A gyümölcs-, és koktél kóstolókkal délelőtt 10- től 5-ig óránként várják a látogatókat.

A belépőjegy felnőtteknek 600, diákoknak és nyugdíjasoknak: 300Ft.

 

 

Hatezer növényfaj várja a látogatót
Hatezer növényfaj várja a látogatót
Top cikkek