Nyárutói turistacsalogató kedvezmények Dunántúlon

Az idén második alkalommal rendezik meg a Balaton környéki minőségi vendéglátóhelyek - az úgynevezett kamarai védnöki táblával rendelkező éttermek és cukrászdák - közös turistacsalogató akcióját: a kamarai családi vasárnapot.

Balatoni ősznyitány szüreti mulatságok sorával

Sokan szeretik a balatoni táj szelíd szépségét akkor megcsodálni, amikor a nyári szünidő véget ér, és eltűnnek az irdatlan tömegek az üdülőövezetből. Eljött az ő idejük! A víz és a nap melege még szeptemberben is kínál örömöket, de az enyhébb időjárás a kirándulásoknak is kedvez. A legromantikusabbak a vízi utak menetrend szerinti, program-, séta- vagy bérelt hajókon (www.balatonihajozas. hu). Ilyenkor a vitorlásversenyek egymást érik, ami látványnak sem utolsó, és aki kedvet kap hozzá, az maga is kölcsönözhet vitorlást, vagy őszi vitorlássulikban szerezheti meg a szükséges tudást.

Sok turista kevés pénzzel

Erős nyári szezont zárt a Balaton, ahová a vendégek négyötöde belföldről érkezett.

Rejtett kincsek tárulnak fel hétvégén

A Kulturális Örökség Napjai országszerte meglepetéseket tartogatnak, de lesz gasztronómiai parádé és színházi fesztivál is.

Elégedettek a fogyasztóvédők a balatoni szolgáltatásokkal

Kevesebb szabálytalanságot találtak a fogyasztóvédelmi hatóságok idén a Balaton körül. Az ellenőrzések negatív tapasztalata viszont, hogy sok túl sok helyen szolgálják ki a fiatalkorúakat alkohollal és cigarettával.

 

Reformkori séta Balatonfüreden

Szeptember 25. és 27. között reformkori hangulat várja a látogatókat Balatonfüreden: zenei és irodalmi műsorok, bemutatók idézik a történelmi időket.

Szeptember 25. és 27. között igazi történelmi kalandot kínál Balatonfüred. Az élő történelemórán minden a reformkorról szól: a zenei és az irodalmi műsorok különböző helyszíneken, sportbemutatók, korabeli szórakozási lehetőségek, például a tarokk bemutatója. Kétszáznál is több, korhű jelmezbe öltözött résztvevő idézi a reformkori hangulatot.

A rendezvényen a Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságának munkatársai várják az érdeklődőket balatoni látnivalókkal, szállás- és túra lehetőségekkel, illetve az őszi programokkal kapcsolatos információkkal.

Top cikkek