Kicsi, zsúfolt, de a miénk

Van, ahol műanyag pályákat építettek, máshol hóágyúkkal bombázzák a hegyoldalakat, s ahol hegy sincs, oda legalább szánkódombokat hordtak össze.

Hétvégén itthon is kezdődik a síszezon

Az ország nagyobb síterepein szombaton kezdődik a szezon. Természetes hó ugyan nem esett túl sok, viszont a hóágyúval rendelkező magyar síterepeken szombattól lehet síelni.

699,746 méterrel a Balti-tenger fölött

Nem sokan lehetnek olyanok, akik valaha is tudták, hogy éppen hány milliméterrel tartózkodnak a Balti-tenger szintje fölött. De ha bárkinek hiányzik ez az élmény, utazzon Dobogókőre.

Friss hó várja a síelőket a Kékestetőtől a Nagy-Hideg-hegyig

Sportolásra alkalmasak a magyarországi sípályák, az üzemeltetők remélik, hogy a pályák minősége kitart a hét végére várt felmelegedés ellenére is.

Jeges túrák a Tisza-tavon

Szemmel láthatóan maguk a szervezők is meglepődtek, amikor kétszáz ember gyűlt össze január 30-án, hogy egy egészségeset túrázzon a Tiszató jegén.

 

Most érdemes síelni indulni a magyar pályákra

A hétvégi havazásnak köszönhetően azok a sípályák is kinyithattak, ahol nincsen hóágyú.

Vasárnap reggelig a legtöbb hó a Pilisben és a Mátrában esett, a mátraszentistváni Sípark és a kékestetői déli pálya is kapott utánpótlást bőven, de végre kinyithatnak azok a sípályák is, ahol nincsenek hóágyúk. Már Bánkúton, a Dobogókőn és Nagy Hideg-hegyen is lehet síelni. Visegrádon majdnem 30 centi hó esett, a lenti pályák nagyon jó állapotban vannak, jár az összes lift. Dobogókő ebben a szezonban először nyit ki. Szombaton elkezdték a ratrakolást, így vasárnap reggel 10-kor friss havon indult a felvonó.

A mátraszentistváni Síparkban 'leszakadt' az ég, az utak nehezen, csak téli gumival járhatóak. A 40 centi friss porhó miatt természetesen buckásodtak délutánra a pályák. Kékestetőn már csak néhány centiméter hiányzik az északi pálya megnyitásához, de ezt egyelőre a hétvégén még nem lehet használni. Megy viszont a tányéros és a csákányos a déli lejtőn.

Az eplényi Síaréna idén már sokszor volt szerencsésebb helyzetben, mint a Budapesttől keletre lévő hegyek, ezúttal viszont ide kevesebb friss hó (kb. 10 cm) jutott. Ennek ellenére az összes lejtő nyitva, és megy az összes felvonó, több mint 4 km a síelhető pályák hossza. Bánkút a néhány hetes kényszerszünet után ismét kinyithat. Már szombat estig több mint 20 centi hó gyűlt össze, és vasárnap itt még legalább ugyanennyinek le kellett esnie Szilvásváradon 20 centi hó esett az eddigi hóágyús rétegre. Nagyon régen volt errefelé ennyi hó. Nagy Hideg-hegyen meghaladja a fél métert a hóvastagság. Vasárnap a 2-es és a 3-as pálya is nyitva volt, a síbuszok reggeltől közlekedtek. További részletek a www.sitv.hu oldalon.

 

Egykor - a környezetvédők szerint túlságosan is - pezsgő síélet folyt a Normafánál
Normafa, tél sízők, síelők szánkózók kirándulók
Top cikkek