Ráspi étterem: a múlt újrafelfedezése

A Fertő tótól alig néhány kilométerre, Fertőrákos főutcáján szerény porta mögött bújik meg a vidék egyik legjobb étterme.

Tokió a világ gasztronómiai fővárosa

A Michelin-kalauz 2010-es kiadványában a japán főváros 11 éttermét jutalmazta a maximálisan adható három csillaggal. Az eddig legjobbnak számító Párizsban "csak" tíz háromcsillagos étterem található. Ám a japán fővárosban annyi étterem van, mint Franciaországban összesen.

Bezár a világ legjobb étterme

Két évre bezárja a világ legjobbjának többször is megválasztott éttermét, a spanyol El Bullit tulajdonosa, Ferran Adrià. Az ok: a híres séf gasztronómiai megújulást keres.

Téli tájkép: Balaton

A tihanyi apátság naplementében, badacsonyi borozás, füredi bál, siófoki éjszaka, ejtőzés a földvári mólón – már alig várjuk, hogy újra átéljük a balatoni nyár varázsát. Addig is melegen ajánljuk a balatoni tél szépségét.

Dél-Alföld: Korai tavasz

Az ország legmelegebb régiójába a tavasz is hamarabb érkezik. Amikor az északi hegyekben még áll a hó, itt már nyílnak a virágok. Nem is csoda, hogy maskarások, hangos felvonulások, kacagás és móka űzi a zord telet a Dél-Alföldön.

 

Menet közben is tart ma a Torkos Csütörtök

A Torkos csütörtökhöz idén a vendéglátóhelyek mellett a MÁV-Start IC-vonatai, nagykereskedések és éttermi beszállítók is csatlakoztak, a József Attila Színház pedig féláron kínálja jegyeit a kultúrára éhes vendégeknek. A Twitter felhasználói a NOL címlapján is torkoskodhatnak.

A Torkos csütörtökhöz idén a vendéglátóhelyek mellett nagykereskedések és éttermi beszállítók is csatlakoznak. A József Attila Színház 50%-os színházjegy-vásárlási kedvezményt nyújt a kultúrára is éhes vendégeknek.

2006 óta több mint duplájára nőtt a csatlakozó éttermek száma, a jelentkezett éttermek 27%-a budapesti, 73%-a pedig vidéki vendéglátóhely. A legtöbb étterem a Budapest-Közép-Dunavidék turisztikai régióból jelentkezett.

A listában szereplő éttermeken kívül a MÁV-START Zrt. belföldi IC vonataiban és a nemzetközi viszonylatban közlekedő étkezőkocsik belföldi szakaszán közlekedő Utasellátó célú étkezőkocsik is egységesen részt vesznek a 2010. február 18-i  akcióban. Az étkezőkocsikon bankkártyás fizetés nem lehetséges. A kocsik nemdohányzó egységként működnek.

A Torkos Csütörtök sikeréhez számos, összesen húsz nagykereskedés és éttermi beszállító is hozzájárul különböző kedvezményeket kínálva a kampányhoz csatlakozó vendéglátóhelyek számára. Az akcióban részt vevő éttermekben február 18-án fogyasztó vendégek, számlájuk felmutatásával február 26-ig pénztárzárásig 50%-os színházjegy-vásárlási kedvezményt kaphatnak a József Attila Színházban.

A Twitter felhasználói a NOL-on is torkoskodhatnak, a torkos csütörtökkel kapcsolatos tweetek holnapig megjelennek a NOL címlapján.

Top cikkek