Múzeum a vágóhídon

Lehet-e egy hentesből idegenvezető? Lehet bizony, sőt akad ilyen több is, mindenekelőtt a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének veterán tagjai körében. A jó hírű céh képviselői a gyulai régi vágóhíd egyik épületében létesített múzeumukban várják az érdeklődőket.

Kalandra fel - „Winecaching” a Mátrai borvidéken

A geocaching mintájára egyelőre csak néhány ládát helyeztek ki a szervezők, a kezdeményezés azonban máris megtetszett a borvidék főszereplőinek, így hamarosan megindulhat az igazi kincsvadászat.

Megmutatjuk, mire képes Tokaj

A Tarcal szívében található Királyudvar Pincészet évszázadok óta a magyar borászat fellegvára. A hagyomány szerint már a XI. században innen került bor a király asztalára, később pedig egyike volt azon kiemelkedő birtokoknak, amelyek megalapozták Tokaj jó hírnevét és a tokaji bor legendáját.

Dél-Alföld: Korai tavasz

Az ország legmelegebb régiójába a tavasz is hamarabb érkezik. Amikor az északi hegyekben még áll a hó, itt már nyílnak a virágok. Nem is csoda, hogy maskarások, hangos felvonulások, kacagás és móka űzi a zord telet a Dél-Alföldön.

Városkapukban a kocsonya

Február 19–21. között ismét kocsonyafesztiválra és történelmi időutazásra hívogatja látogatóit Miskolc. A több tucat helyszín közül ezúttal a városkapuknak szánták a főszerepet a rendezők.