Kivágták az ország karácsonyfáját

A 18 méter magas lucfenyő a Vas megyei Felsőcsatárról érkezik a Kossuth téri Mesevárosba.

Adventi kastélynapok Gödöllőn

Ünnepi műsorral készül a Gödöllői kastély a karácsonyra: az adventi készülődés során bábszínház, koncertek, színházi előadások, opera és kosztümös tárlatvezetések várják a látogatókat.

Óriás-betlehem a Kis-Balatonnál

Idén is készült óriás-betlehem a Somogy megyei Vörs községben. A Jézus születését ötven négyzetméteren bemutató alkotás alighanem a világ legnagyobb templomi Betleheme. Azért csak alighanem, mert a Guinness Rekordok Könyvének szerkesztősége úgy nyilatkozott: nem létezik olyan kategória, hogy „a világ legnagyobb templomban épített Betleheme."

Puncsgőzös bécsi advent - Videó

- Több a magyar a bécsi vásárokban, mint a Vörösmarty téren - hallottuk a városháza előtti Wiener Christkindlmarkt-en. Az epés megjegyzés gazdája tényleg nem túlzott. Varázslatos forralt puncs, páratlan édességek, esti fények, csodás hangulat - ezeket sorolták fel honfitársaink, miért érdemes elutazni a bécsi karácsonyi vásárokba, amelyekből legalább tizenegyről tudunk.

Elkészült a gödöllői kastély díszkivilágítása

A kastélypark 300 millió forintba kerülő felújítása még csak kétharmadánál tart, de a gesztenyefasor mellett húzódó több tucat korhű kandelábert már felavatják.

 

Luca-nap Ipolytarnócon

4-dimenziós mozi, kézműves vásár és színházi előadás is várja a látogatókat Ipolytarnócon.

December 12-13-án, az évben utoljára kinyitja kapuit az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület. Luca napi megemlékezés keretében a látogatók szebbnél szebb kézmőves portékákból választhatnak karácsonyi ajándékot, de saját kezőleg is készíthetnek kosárkát, gyöngy- és bır díszeket vagy csuhébabát a mesterek segítségével.

Vasárnapra jó szórakozást ígér a losonci Kármán József Színház társulatának 15 órakor kezdődő kétórás zenés műsora. Gyárfás Miklós Tanulmány a nőkről című darabját mutatják be a Látogatóközpontban.

Az Ősfenyő Belépő fogadóépület kiállító termében Rigó Imre festményeit és gobelinjeit, valamint Reibl János vadászati témájú képeit nézhetik meg, ráadásul látogatható lesz a geológiai tanösvény is.

A 4-dimenziós, mozgószékes mozi mősora új filmmel bővült; az Ősvilági időutazáson kívül Rexy, a kis dínó kalandjait láthatják az érdeklődők. A világhírő természetvédelmi terület mindkét napon, rendkívüli nyitva tartással, 9-16 óra között várja a látogatókat.

Belépőjegyek a helyszínen válthatók vagy telefonon (06-32/454 113) és emailben is rendelhetők.

Top cikkek