Adventi kastélynapok Gödöllőn

Ünnepi műsorral készül a Gödöllői kastély a karácsonyra: az adventi készülődés során bábszínház, koncertek, színházi előadások, opera és kosztümös tárlatvezetések várják a látogatókat.

Luca-nap Ipolytarnócon

4-dimenziós mozi, kézműves vásár és színházi előadás is várja a látogatókat Ipolytarnócon.

Óriás-betlehem a Kis-Balatonnál

Idén is készült óriás-betlehem a Somogy megyei Vörs községben. A Jézus születését ötven négyzetméteren bemutató alkotás alighanem a világ legnagyobb templomi Betleheme. Azért csak alighanem, mert a Guinness Rekordok Könyvének szerkesztősége úgy nyilatkozott: nem létezik olyan kategória, hogy „a világ legnagyobb templomban épített Betleheme."

Elkészült a gödöllői kastély díszkivilágítása

A kastélypark 300 millió forintba kerülő felújítása még csak kétharmadánál tart, de a gesztenyefasor mellett húzódó több tucat korhű kandelábert már felavatják.

Budapesti a világ leghangulatosabb hostele

A Hostelworld.com látogatónak szavazata alapján a budapesti Carpe Noctem hostel az ötödik lett a HOScar-rangsorban, valamint leghangulatosabb hostel címét is elnyerte.

 

Kivágták az ország karácsonyfáját

A 18 méter magas lucfenyő a Vas megyei Felsőcsatárról érkezik a Kossuth téri Mesevárosba.

A Vas megyei Felsőcsatáron kedden délelőtt kivágták és a szállításhoz előkészítették azt a 18 méteres erdei lucfenyőt, amely idén az ország karácsonyfája lesz a budapesti Kossuth téren.

A 40 éves, hatalmas fát a honvédség speciális járművével az éjszaka szállítják el Budapestre, ahol szokás szerint a tűzoltók segítenek majd felállítani és feldíszíteni. A fa egészen karácsonyig a Meseváros fő látványossága lesz.

A lucfenyőt több mint 1500 gömbdísz, több mint egy kilométer hosszú girland és égősor díszíti majd, és december 5-én 10 órától egészen december 27-ig lehet megnézni. A karácsonyfa fényeit december 6-án délután 16 óra után a magyar és a lappföldi Mikulás felsőcsatári gyermekek segítségével közösen kapcsolja fel.

Kratochvill Attila, a 474 lakosú, Vasfüggöny Múzeumáról is nevezetes Felsőcsatár polgármestere elmondta: nagy megtiszteltetés, hogy éppen községükre esett a választás, örömmel tettek eleget a felkérésnek.

 

Top cikkek