Olvad a hó, magas a talajvíz

Nagyobb árhullámra egyelőre nem számítanak, de belvizes elöntésektől tartanak a vízügyes szakemberek.

Kikezdi a balatoni jégpályákat az időjárás

A legtöbb balatoni jégpályán megpróbálnak dacolni az időjárással, de az újabb havazás, illetve az enyhe idő miatt több helyen bezártak a kijelölt jégpályák.

Összefüggő jégpáncél borítja az M7-est Zalában

Összefüggő jégpáncél borítja mindkét irányban az M7-es autópálya Nagykanizsa és Eszteregnye - a 206-os és a 218-as km-szelvény - közötti, Zala megyei szakaszát - tájékoztatta Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztálya péntek délelőtt az MTI-t.

Piros riasztás a teljes Dunántúlon

Piros riasztás van érvényben a Dunántúl teljes területén az erős szél és a hófúvások miatt szombat reggel óta.

Szombat délutáni hóhelyzet: a legjobb otthon

Hófúvások miatt katasztrofális helyzet alakult ki az ország több megyéjében; a helyenként kétméteresnél is magasabb hótorlaszok miatt több főút és vasútvonal is járhatatlan.

 

Lezárták a balatoni jégpályákat, a programokat megtartják

A vizes, havas jég és a hófúvások miatt nem nyitottak ki szombaton Siófok, Balatonalmádi, Balatonfüred jégpályái, de a tervezett télűző és gasztronómiai programokat megtartják a Balatonnál - tájékoztatta Győrffy Árpád, a Balatoni Turisztikai Szolgálat szakértője az MTI-t.

A kijelölt, ideiglenesen bezárt balatoni jégpályák üzemeltetői továbbra sem adják fel, és ha kedvezővé válik az időjárás, újra kinyitnak - mondta.

 

Top cikkek