Rejtett kincseink Aggtelektől Vasvárig

Kétszáznál is több, különleges műemlék, kiállítóhely, múzeum nyitja meg kapuit országszerte díjmentesen a látogatók előtt április 18-án, a Műemléki Világnapon - tájékoztatott Varga Kálmán, a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága igazgatója.

Borszerdára készülünk

Egy pohárral a ház borából ajándékba minden megrendelt főétel mellé, majd minden további pohár, illetve palack magyar bort és pezsgőt feleanynyiért szolgálnak fel, mint amennyi az itallapon feltüntetett ára.

Korhatár nélkül utaznak

Tavaly októberben, az Idősek Világnapján a Torkos Csütörtök mintájára megrendezték az első Szenior Szerdát.

Újra tésztaszerda!

Idén május 13-án ismét mindenkit a tészták világába invitálnak.

Féláron ehetnek-ihatnak az ötven év felettiek

Október 7-én Szenior Szerda: több mint 60 helyszín várja 50 százalékos kedvezménnyel az 50 év felettieket.

 

Bőven van még hely az ünnepre a szállodákban

Még ma is válogathatunk a húsvéti ünnepekre a szálláshelyek közül, annak ellenére, hogy a szállodák jókora hányada - szemben a korábbi gyakorlattal - a most következő hosszú hétvégére is kínál kedvezményeket. Különféle többletszolgáltatásokat és árengedményeket ajánlanak a Hunguest több szállodájában, például a hajdúszoboszlói Békében, a lillafüredi Palotaszállóban, Tapolcán a Pelionban, Zalakaroson a Hotel Freyában.

A cég vezérigazgatója, Hülvely István azonban azt mondja: más években ilyenkor teljes áron is megteltek a házaik, míg idén már az is jónak számít, ha csak minden negyedik ágy marad üresen. A vendégek most a viszonylag olcsóbb helyeket keresik, és azokat a hoteleket kedvelik, amelyek gyógy- és/vagy wellness-szolgáltatást is nyújtanak. Kivétel a négycsillagos Grandhotel Galya, amely magaslati fekvése miatt közkedvelt, és a hét végére kedvezmények nélkül is megtelik.

A Balatonnál bőven van még hely az egész évben nyitva tartó hotelek többségében. Almádiban, a négycsillagos Ramada üdülő- és wellness-szállóban Wossala György igazgató tájékoztatása szerint húsvétra is kínálnak kedvezményeket - például két éjszakát félpanzióval 32 ezerért, törzsvendégeik 10 ezer forintos ajándékutalványt kaphatnak -, és meglepetésekkel, a gyerekek változatos szórakoztatásával készülnek a hosszú hétvégére, de a telt ház táblát mégse tehetik majd ki.

A legszélesebb körű kedvezményeket a Danubius gyógy- és wellness-szállodái hirdetik. Tízszázalékos árengedményt adnak Bükfürdőn és Sárváron mindenkinek, aki üdülési csekkel fizet, míg egyes hotelekben három éjszaka áráért húsvét táján is négyet lehet aludni. Kifejezetten húsvéti kedvezménnyel csalogatják a vendégeket a cég sárvári, bükfürdői, hévízi és pécsi házai, míg több más helyen egész évben kaphatunk árengedményt vagy más kedvezményt. Kovács Balázs vezérigazgató-helyettes úgy látja, két hévízi szállójuk, az all inclusive ellátást nyújtó Aqua és a Hévíz, valamint a győri Rába, a bükfürdői Bük és a soproni Lövér péntekre teljesen megtelik. A külföldiek közül azonban sokan nem használják ki az utolsó napot, hanem már hétfőn elutaznak.

Top cikkek