Újlipótváros futurisztikus lépcsőházai

Zárt ajtók mögé pillanthatunk be Bujnovszky Tamás fotográfus és az Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény közös tárlatán.

Több ezren csobbantak a Dunába

A kétéltű városnéző busz szeptember 18-i indulása óta több ezer külföldi turistát fogadott fedélzetén. Novembertől minden vasárnap a belföldi turistákat várják.

Incselkedők és a groteszk vízköpő

Meztelen nő incselkedik a járókelőkkel nap mint nap a Ferdinánd híd alatt. Persze a Szigonyos női akt csupán egy szobor, amely alatt ott ékeskedik egy díszkút. Terézvárosban 63 udvari és köztéri díszkút épült: többségük a XIX. században.

Budapesti a világ leghangulatosabb hostele

A Hostelworld.com látogatónak szavazata alapján a budapesti Carpe Noctem hostel az ötödik lett a HOScar-rangsorban, valamint leghangulatosabb hostel címét is elnyerte.

Mindenki volt már a Hősök terén?

A Föld lakosságának zöme sohasem volt még Budapesten.

 

Idén a villamoson is lesz ingyenes idegenvezetés

Buszon, villamoson, kerékpáron és gyalogosan is részt vehetünk budapesti városnézésen az Idegenvezetői Világnapon február 28-án, vasárnap.

A mára már hagyománnyá vált Idegenvezetői Világnapot február utolsó vasárnapján rendezik meg. Minden érdeklődőt ingyenes történelmi sétára invitálnak az idegenvezetők Budapesten, melynek során az óránként induló gyalogos és autóbuszos vezetéssel megismerhetjük fővárosunk nevezetességeit, ékességeit.

Speciális autóbusszal külön túrák indulnak, melyet a BKV biztosít a kerekesszékkel közlekedő, illetve normál autóbuszokra felszállni nem képes mozgássérült részére 9.00, 11.00, 13.00, 15.00 órakor. A jelentkezéseket előzetesen 2010. február 25.-ig a MEOSZ Központjában 0 388-5529 telefonszámon, vagy az international@meoszinfo.hu e-mailen lehet bejelenteni. A rendezvény koordinátora Caesar Gáborné, telefonszáma: 06 70 953-9742.

Kerékpáros túrák indulnak 10 és 14 órakor. Indulás a városligeti kisparkoló végén.

Idén először villamoson is lesz idegenvezetés, a Móricz Zsigmond körtérről a Moszkva tér felé 9-től 4-ig indulnak a 6-os villamosok. A villamos csak a két végállomáson áll meg, menetközben a fel és leszállás nem lehetséges. A villamoson 353 férőhely van melyből, 64 ülőhely. Időtartam: krölbelül 45 perc.

Az autóbuszos túrák a Műcsarnok Dózsa György úti kis parkolójából indulnak 9 órától 16 óráig óránként. Az autóbuszokra jegyeket adunk a helyszínen lehet igényelni. Angol és német nyelvű autóbuszok minden második órában, 10-12-14-16 órakor indulnak. A városnézés időtartama 90 perc.

Több helyszínről indulnak gyalogostúrák is, 10-16 óráig. A gyalogostúrák indulási helyét táblák jelzik. A csoportok 13 óra után vehetnek részt a városnézéseken. A csoportos jelentkezéseket Ákos Géza várja a 06-20-3-573-285 mobilszámon. További információ: idvezkozp@bkik.hu, 06-20-357-3285

 

 

 

 

Top cikkek