Az Obama-turizmustól az ideiglenes szállodákig

Hogyan, merre és miért utazhatnak majd a jövő turistái? A World Travel Market turisztikai kiállítás és az Euromonitor International piackutató cég elemzésében hét trendet nevezett meg a világutazó munkanélküliektől az Afrikát felfedező amerikaiakig.

Budapesti a világ leghangulatosabb hostele

A Hostelworld.com látogatónak szavazata alapján a budapesti Carpe Noctem hostel az ötödik lett a HOScar-rangsorban, valamint leghangulatosabb hostel címét is elnyerte.

Plüssmaci utaztatási iroda nyílt Csehországban

Az utazási iroda 90 euróért, körülbelül 25 ezer forintért viszi el a világ különböző nagyvárosaiba a plüssmackókat, melyeket aztán le is fényképez a nevezetességek mellett. Az ötletet az Amélie csodálatos élete című film adta.

Idén a villamoson is lesz ingyenes idegenvezetés

Buszon, villamoson, kerékpáron és gyalogosan is részt vehetünk budapesti városnézésen az Idegenvezetői Világnapon február 28-án, vasárnap.

Szállás és reggeli várja a turistákat a Cambridge-i Egyetemen

A patinás egyetem megnyitja kapuit az utazók előtt: mostantól akár már meg is szállhatnak a történelmi épületegyüttesben.

 

Hetven faházat rejt a holland mesehotel

Wilfried van Winden építészt a Zaan régió hagyományos építészete inspirálta: a környék jellegzetes házait halmozta egymásra - melyek több mint száz évvel ezelőtt Claude Monet-t is megihlették.

Mesebeli házakat idéz az Inntel Amsterdam-Zaandam design hotel, amely március 18-től várja a vendégeket a hollandiai Zaandamban. Wilfried van Winden építészt a Zaan régió hagyományos építészete inspirálta: a környék jellegzetes házait halmozta egymásra - melyek több mint száz évvel ezelőtt még Claude Monet-t is megihlették.

A most megnyílt hotel máris uralja Zaandam újjászülető negyedének városképét. Persze nem tolakodóan, hanem éppen a környezetbe illeszkedően. Wilfred van Winden koncepciójának lényege ugyanis, hogy a hotelt nem egy átmeneti szállásként képzeli el, hanem igazi otthonként: ezért halmozott egymásra 70 darab barátságos, jellegzetes zöld színű zaani stílusú faházikót.

„Egy ismerősöm azt mondta, amikor elhajt kocsival a hotel mellett, az épület mindig mosolyt csal az arcára. Azt hiszem, ennél nem kell nagyobb elismerés" - nyilatkozta a tervező az E-architect szerint.

A szálloda 160 szobával, finn szaunával, törökfürdővel várja a vendégeket. Most elkészült 11 emeletes szárnya 40 méter magas. A szálloda mellett egy konferencia center is épül, melyet idén ősszel adnak át.

Mint a mesében: az Inntel Amsterdam-Zaandam szálloda
Zaandam, 2010. március 17. Az Inntel Amsterdam-Zaandam Szálloda homlokzata a hollandiai Zaandamban 2010. március 17-én. A WAM építésziroda tervezte 160 szobás hotel a Zaan nevű térség jellegzetes faházait idéző mintegy 70 kisebb egymásra rakott épületből tevődik össze. (MTI/EPA/Koen van Weel)
Top cikkek