Szfinxsmink

.

Víz fenyegeti az egyiptomi sírkamrákat

Az ókori egyiptomi építészek trükkje, hogy a sziklákban lévő hasadékok révén könnyítsék meg a sírkamrák kialakítását, később visszaütött: a természetes repedéseken keresztül öntötte el ugyanis a víz a ritka, ám annál hevesebb esőzések idején a temetkezéseket a Királyok Völgyében.

A Vörös-tenger Titanicjánál

A Vörös-tenger éppolyan nyugtalan, hullámzó, mint tizennyolc éve a végzetes éjszakán. Merülés az 1991 december közepén elsüllyedt Salem Express roncsaihoz.

Óva intik a dél-afrikai vendéglátósokat a világbajnokság alatti áremeléstől

A 2010-es labdarúgó-vb idején félmillió turistára számítanak, akik várhatóan 850 millió dollárt költenek a bajnokság egy hónapja során. A turisztikai szakemberek attól tartanak, hogy a vendéglátóipar mohósága elriaszthatja a sporteseményre érkezőket.

Az Obama-turizmustól az ideiglenes szállodákig

Hogyan, merre és miért utazhatnak majd a jövő turistái? A World Travel Market turisztikai kiállítás és az Euromonitor International piackutató cég elemzésében hét trendet nevezett meg a világutazó munkanélküliektől az Afrikát felfedező amerikaiakig.

 

Kevesebben utaznak Egyiptomba a válság miatt

A vártnál kisebb mértekben ugyan, de a gazdasági válság miatt a tavalyi évben csökkent Egyiptom idegenforgalmi bevétele. Az észak-afrikai országba látogatók száma 2,3 százalékkal, 12,5 millióra csökkent.

A vártnál kisebb mértekben ugyan, de a gazdasági válság miatt a tavalyi évben csökkent Egyiptom idegenforgalmi bevétele.

A gazdasági válság miatt a tavalyi évben csökkent Egyiptom idegenforgalmi bevétele
Foreign tourists ride camels at the Pyramids in Cairo February 12, 2009. Analysts said Sunday's bomb attack, the first deadly attack on tourists in Egypt since 2006, was unsophisticated and unlikely to signal a wide resurgence of Islamist militancy. To match feature EGYPT-BOMB/TOURISM REUTERS/Tarek Mostafa (EGYPT)

Az idegenforgalmi miniszter tájékoztatása szerint 10,76 milliárd dollárt tettek ki a bevételek, ami 220 millióval, 2 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál. Az észak-afrikai országba látogatók száma 2,3 százalékkal 12,5 millióra csökkent.

Az ágazatot, amely a bruttó hazai termék (GDP) mintegy 11 százalékát adja, súlyosan érintette a válság, különösen az első negyedévben, amikor 13,2 százalékkal estek vissza a bevételek. Igaz, később az elemzők és a kormány is javított előrejelzésén. A miniszter az idén 11,5 milliárd dolláros bevételt szeretne elérni, és 14 millió turistát vár az országba.

 

 

 

Top cikkek