Rio nem csak karnevál

2016-ban Rio de Janeiro olimpiát rendezhet. A NOB döntésének hírére a brazil óriásváros soron kívüli karneválban tört ki. Brazília azóta egyre több érdeklődőt vonz.

Drogháború Rióban: a bandák egymással és a rendőrökkel harcolnak

Szombat óta lövöldöznek egymásra a drogkereskedők és a rendőrök Rio de Janeiróban.

Az Obama-turizmustól az ideiglenes szállodákig

Hogyan, merre és miért utazhatnak majd a jövő turistái? A World Travel Market turisztikai kiállítás és az Euromonitor International piackutató cég elemzésében hét trendet nevezett meg a világutazó munkanélküliektől az Afrikát felfedező amerikaiakig.

Sandra Bullockot és Jeff Bridgest díjazták a kollégák

A Televíziós és Filmszínészek Céhe kiosztotta idei díjait. A legjobb szereplőgárda díját a Becstelen Brigantyk stábja nyerte el, nem kapott viszont elismerést az óriási közönségsikert aratott Avatar.

Budapesti a világ leghangulatosabb hostele

A Hostelworld.com látogatónak szavazata alapján a budapesti Carpe Noctem hostel az ötödik lett a HOScar-rangsorban, valamint leghangulatosabb hostel címét is elnyerte.

 

Rio de Janeiro a legjobb úti cél a melegek számára

A Forbes magazin által a világ legboldogabb nagyvárosának választott brazil metropoliszt a meleg utazási irodák kongresszusának küldöttei találták a legjobb helynek a meleg turisták számára. A polgármester büszke, hogy városa tiszteletben tartja, sőt értékeli a különbözőséget.

"A világ legjobb úticélja melegeknek" titulussal gazdagodott Rio de Janeiro, amely örül a címnek, és reméli, hogy az segít fellendíteni a megtorpant idegenforgalmat. 

A Forbes magazin által nemrégiben a világ legboldogabb nagyvárosának választott brazil metropoliszt a meleg utazási irodák bostoni kongresszusának küldöttei találták a legjobb helynek a meleg turisták számára is, és ezt megerősítette a TripOutGayTravel.com portál és a Logo amerikai melegtévé közös internetes szavazása is, amelyen 100 ezer voksot adtak le maguk az utazók.

Eduardo Paes riói főpolgármester örömét fejezte ki a titulus fölött, amely szerinte a minden látogatót megillető brazil vendégszeretet elismerése. "Büszke vagyok arra, hogy egy olyan városnak lehetek a polgármestere, amely tiszteletben tartja, sőt értékeli a különbözőséget" - mondta a polgármester.

A pangó idegenforgalmú metropolisz a 2014-es labdarúgó világbajnokság és a 2016-os olimpia húzóereje mellett a melegekre is számít: a helyi idegenforgalmi szövetség nem véletlenül hangoztatja kampányában, hogy a rióiak "fajtól, vallástól és szexuális irányultságtól függetlenül harmóniában élnek". 

Tavaly 1,7 millió külföldi turista kereste fel a cukorsüveg lábánál elterülő várost, ami 100 ezerrel marad el a 2004-es forgalomtól. 

A legjobb gay úticélként Rio olyan vetélytársakat vert meg fölényesen, mint a melegek iránti vendégbarátságáról régóta ismert Sydney, Montreal, London, Barcelona vagy Buenos Aires. 

Az újabb kedvező titulus elnyerése kapóra jött a brazil nagyvárosnak, amely az eltelt hetekben a számos halálos áldozatot követelő utcai erőszakról és a drogbűnözésről szóló rossz hírekkel került be a világsajtóba. Az 1000 riói nyomornegyed némelyikében szinte naponta történik utcai lövöldözés; ezeket a turistáknak célszerű messze elkerülni. 

A Forbes amerikai üzleti magazin mindenesetre még az újabb erőszakhullám előtt találta a legboldogabbnak Riót a világ vizsgált 50 nagyvárosa között.

A bostoni melegturisztikai vásáron amúgy "az év felfedezettje" Curacao szigete lett, a "földkerekség legszexibb helyének" pedig Marais párizsi bohémnegyedet választották.

Top cikkek