Sandra Bullockot és Jeff Bridgest díjazták a kollégák

A Televíziós és Filmszínészek Céhe kiosztotta idei díjait. A legjobb szereplőgárda díját a Becstelen Brigantyk stábja nyerte el, nem kapott viszont elismerést viszont az óriási közönségsikert aratott Avatar.

 Sandra Bullockot és Jeff Bridgest választotta az év színészének, a Becstelen Brigantyk stábját pedig a legjobb szereplőgárdának a legnagyobb hollywoodi színészcéh, amely a hét végén adta át díjait Los Angelesben.

A Televíziós és Filmszínészek Céhe (SAG) szombaton Quentin Tarantino második világháborús filmjének mellékszerepéért Christoph Waltz német színészt is díjazta. Waltz - aki egy hete az Arany Glóbuszt is megkapta a Brigantykban nyújtott alakításáért - elmondta: a kedvező jelek ellenére korántsem veszi biztosra az Oscar-díjat.

A legjobb színésznőként ünnepelt Sandra Bullock, aki a The Blind Side című sportdrámáért szintén Arany Glóbuszt nyert, arról beszélt, hogy a színészi pályafutásán végigtekintve nem lehetett volna előre megjósolni ezt a sikert. Ugyanakkor - tette hozzá - tudatosan dolgozott azon, hogy szakmailag fejlessze magát, és ma már nem fél visszautasítani a gyengébb szerepeket.

Jeff Bridgest álló ovációval köszöntötték színészkollégái: a hatvanéves sztár a Crazy Heart című zenés filmmel érte el az elismerést. A produkcióban egy kiöregedett részeges countrysztárt alakít, aki megpróbálkozik a visszatéréssel.

"Imádok színész lenni, más emberek cipőjébe bújni" - mesélte a színészdinasztia sarja, aki gyakorlatilag karonülőként került a szakmába.

A SAG tagjai nem díjazták sem a hatalmas közönségsikert aratott Avatar című 3D-s sci-fi, sem a kritikusok kedvencének tűnő A bombák földjén című iraki háborús mozi színészeit, és a George Clooney főszereplésével készült, szintén sokat emlegetett Egek ura sem ütötte meg a mércét. Igaz, Ken Howard, a SAG elnöke meleg szavakkal méltatta Clooneyt, aki tető alá hozta a Haitinek segítséget nyújtó pénteki televíziós adománygyűjtő műsort.

A televíziós produkciók közül a Mad Men - Reklámőrültek vitte el a legjobb szereposztás díját. Michael C. Hall (Dexter) a legjobb drámai színész, Julianna Marguiles (A férjem védelmében) a legjobb drámai színésznő lett. Alec Baldwin és Tina Fey A stúdió-sorozattal nyerte a legjobb vígjátéki színész, illetve színésznő díját a színészszervezet szombati díszvacsoráján.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.