Berlin a szabad ég alatt

Gondolta volna, hogy a berliniek nyaranta ízig-vérig mediterrán népek? Ha júliusban vagy augusztusban a német fővárosban jár a turista is megbizonyosodhat erről.

Nofertiti fél szemmel is csábító

A bal szeme hiányzik, de a jobb gyönyörű. Telt ajkaival, arisztokratikus arcvonásaival Nofertiti a szépség csábító erejű megtestesítője. S egyben az október közepén megnyílt berlini Neues Museum sztárja.

Világkörüli útra indulnak a Berlini fal dominókockái

A fal leomlásának 20. évfordulóján felállított, majd ledöntött dominók közül néhány hamarosan világ körüli útra indul. Izrael, Dél-Korea, Mexikó, Jemen, Ciprus és Kína is jelezte, hogy hogy kiállítaná a dominóköveket.

Focival jobban fogy a koncertjegy

Néhány utazási iroda kínálatában szerepelnek ugyan komolyzenei koncerteket is tartalmazó csomagok, de a legtöbb esetben nem fő attrakcióként: sokszor csak a Milánóban vagy Londonban meccset néző férjjel utazó feleségek vigaszdíja egy nagyszabású előadás, főként opera.

Biciklivel Berlinben

Bár Berlin tömegközlekedési hálózata kitűnő, sokkal többet láthatunk a városból, ha biciklire ülünk. Ráadásul az autósok is odafigyelnek ránk.

 

Berlin a világ legnagyobb szabadtéri szilveszteri bulijára készül

A világ legnagyobb szabadtéri szilveszteri bulijára készül a német főváros: a Brandenburgi kapu környékére több mint egymillió embert várnak december 31-én.

Az óév búcsúztatására összegyűlő tömegnek a világhírű kaputól egészen a Siegessäuléig, vagyis a Győzelmi oszlopig terjedő szabad tér rendelkezésére áll majd, ami magában foglalja a Június 17. sugárút több mint két kilométeres szakaszát is - számoltak be róla a szervezők.

Az idei szilveszter különleges fénypontja az az átlátszó színpad, amelyen keresztül látható lesz a Brandenburgi kapu is. A szórakozni vágyókat óriáskerék, és éjfélkor természetesen tűzijáték is várja. A szervezők öt sátrat és kivetítőket is felállítanak, számos popkoncerttel készülnek.

A rendezvények 31-én már délután kettőkor elkezdődnek, 21 óra után azonban várhatóan lezárják a zónát, mert addigra megtelik az elkerített rész.

 

Top cikkek