Eltemették Velencét

A kihalástól félnek a velencei lakosok: a jelképes temetésen gondolákból álló menet kísérte a Canal Grandén a várost jelképező rózsaszínű koporsót. Az olasz város lakossága negyven év alatt a felére csökkent - a magas lakhatási költségek, az alacsony születésszám és a növekvő vízszint miatt.

Csavargás az Örök Városban

Ha valaki Rómában jár, mindig talál valami újat a régiek között. Mostanában egy Costa Rica-i szobrász monumentális alkotásait helyezték el a Forum Romanum ókori remekei közé.

Rómában legjobb gyalog

Forgalmi káoszra ne csak a Rómába autóval érkezők készüljenek.

Süss fel, nap! - RastaNunu 8. rész

Megérkezés Írországba: RastaNunu az óceánparton próbálja előcsalogatni a napot. A videosorozat nyolcadik része.

Télből a tavaszba: Ciprus családdal

Ha a ködös, szürke téli napok elől a család szikrázó napsütésre, kék égre, 20 fok feletti hőmérsékletre, zöldellő, virágos mezőkre vágyik, Ciprus az egyik legkényelmesebben megközelíthető úti célok egyike.

 

Belépési adót vet ki a turistákra Capri szigete

A látogatók tömegeit vonzó festői sziget a hajón érkező turistáktól fejenként egy eurót tervez beszedni. A pluszbevételt a sziget tisztán tartására, a környezet megóvására fordítják.

Belépési adót vet ki a turistákra az olaszországi Capri: a látogatók tömegeit vonzó festői sziget a hajón érkező turistáktól fejenként egy eurót tervez beszedni. A La Stampa híre szerint a pluszbevételt a sziget tisztán tartására, a környezet megóvására fordítják.

A helyi önkormányzat szóvivője szerint nem akarják kizsebelni a turistákat, de a kis sziget számára óriásiak a tömegturizmus okozta költségek. Többet szeretnének a környezetvédelemre fordítani, hogy ezzel további látogatókat vonzzon a sziget. A belépési adó bírálói - így például a szállodások - véleménye szerint viszont a válság miatt amúgy is kisebb számban érkező turistákat nem szerencsés további kiadásokra kényszeríteni.

 

Top cikkek