Vis maiorra hangolva

Vulkáni hamu a levegőben, görögtüzek Athénban, rendkívüli állapot Thaiföldön. Így kezdődik a nyár, és nem tudni, mi sújtja még a turizmust az idén.

Hamvába holt repülés

BOSSZÚSÁGOT ÉS BIZONYTALANSÁGOT OKOZOTT A VULKÁNI HAMU MIATT ELRENDELT EURÓPAI LÉGTÉRZÁRLAT A LÉGITÁRSASÁGOKNAK MEG AZ UTASOKNAK EGYARÁNT.

Kánikulamentes kalandozások

Javában tart az előszezon, nem kevesen ilyenkor kelnek útra.

Elhordják az olasz műemlékeket a turisták

A szuvenírre vágyó "művészeti vandálok" leginkább a Colosseumot, a Garibaldi-szoborparkot és Monreale székesegyházát veszélyeztetik. Firenze műemlékvédelmi biztosa szerint a megoldás az lenne, ha az UNESCO által védett műemlékeket az ENSZ kéksisakosai vigyáznák.

Rendkívüli turistaadót vezetnek be Rómában

Az adót a szállodákban, panziókban, kempingekben és egyéb szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák után kell megfizetni, a tervek szerint jövő januártól.

 

A Tisza-tó kapta az EDEN-díjat

Huszonöt európai természetes vizű turisztikai célpont - köztük a Tisza-tó - kapta meg 2010 kiváló európai aquaturisztikai célpontja (EDEN) címet Brüsszelben.

A díjat az idén olyan víz melletti festői települések, tájegységek, régiók kapták, amelyek innovatív és egyben fenntartható módon kezelik és reklámozzák idegenforgalmukat.

Az EDEN díj a felzárkózó, kevésbé ismert uniós turisztikai célpontok "láthatóvá tételét" igyekszik elősegíteni, miközben a kezdeményezés az idegenforgalom természetmegőrző módszereit is támogatja.

A 2007 óta létező EDEN-díjat 2007-ben a falusi turizmus, 2008-ban a helyi érintetlen örökségek, 2009-ben a védett területek, idén pedig az aquaturizmus témakörében kimagaslónak ítélt turisztikai célpontoknak ítélték oda.

 

Top cikkek