Apró betűk, pluszköltségek

Mennyibe kerül valójában a pár ezer forintos akciós repülőjegy? Mire kell odafigyelni a jegyvásárlásnál, ha fapados légitársasággal utazunk? A fapados repülések blogjának szakértője segít.

Mezítláb a parkban

Homokban lépdelni, sárban, kavicsokon átgázolni, vagy éppen tőzegbe süppedni – mindezt saját egészségünk és persze jókedvünk érdekében egyre több „mezítlábas parkban” tehetjük meg. A Németországból kiindult mozgalom egyre népszerűbb Európában, Magyarországon például Tabajdon hódolhatunk a mezítlábas séta örömeinek.

Biciklivel Berlinben

Bár Berlin tömegközlekedési hálózata kitűnő, sokkal többet láthatunk a városból, ha biciklire ülünk. Ráadásul az autósok is odafigyelnek ránk.

Daisy után most Bob miatt fagyoskodik Németország

Németországban keddre megszűnt a havazás, de maradt a jég és a fagy. Meteorológusok szerint a Daisy névre keresztelt hóvihar elhagyta az országot, helyette azonban egy újabb hideghullám jön, amely Bob névre hallgat.

60-70 percet késnek a vonatok

A Kőbánya-teherállomáson leszakadt vezeték miatt 60-70 percet késnek a vonatok több vonalon.

 

A Deutsche Bahn vonataival is eljuthatunk Németországba

Az Europa-Spezial Magyarország csomaggal 39 euróért utazhatunk Budapestről Berlinbe, Hamburgba és Kölnbe, ha az utazás előtt maximum 3 nappal foglaljuk le a jegyet.

Az Europa-Spezial Magyarország csomaggal 39 euróért utazhatunk Budapestről Berlinbe, Hamburgba és Kölnbe, ha az utazás előtt maximum 3 nappal foglaljuk le a jegyet. Ezért az árért Bécsig railjet vonattal, utána pedig ultramodern ICE (Intercity Express) vonattal utazhatunk.

A német vasúttársaság partnerirodája Magyarországon az Autoclub Travel, rajtuk keresztül foglalhatunk vonatjegyet a DB bármely járatára. Így például ha a frankfurti repülőtérre érkezünk, majd onnan szeretnénk tovább utazni vonattal, már itthonról gondoskodhatunk a vonatjegyekről.

A DB egyébként a világ második legnagyobb logisztikai cége, évente mintegy 2 milliárd ember utazik járatain.

A MÁV nemzetközi vonataival is eljuthatunk a német nagyvárosokba: 29 euróért elérhető Berlin, Drezda és München, míg Stuttgartba és Frankfurtba 39 euróért utazhatunk. Érdemes előre lefoglalni a jegyeket, mert korlátozott számban kaphatóak.

Top cikkek