Útra kész a világ legnagyobb és legdrágább óceánjárója

Még vannak kiadó kabinok a több mint hatezer utas és kétezer fős személyzet szállítására alkalmas luxushajóra, amelyen 21 úszómedence, élőfás park és minigolfpálya is szolgálja a turisták kényelmét.

Örök tavasz Tenerifén

Érdemes nemcsak a turistacélpontokat, hanem a szigetek belsejét is felfedezni, ha a Kanári-szigeteken járunk. Spanyolország legdélebbi tartománya ugyanis számtalan kincset rej

Tengeri nyaralás – álomkivitelben

Egy luxusjacht kizárólagos uraként utazgatni a földközi-tengeri szigetvilágban, koktélokat inni a fedélzeten, míg a személyzet minden kívánságunkat lesi. Ehhez ráadásul már nem is kellenek milliárdok a nyaralás idejére akár bérelhetünk is jachtot.

Tengerek gigantikus oázisa - élményeink a világ legnagyobb óceánjáróján

Az Oasis of the Seas nem elképzelhetetlen, csupán felfoghatatlan.

Jégtörő védi a paksi atomerőművet

A paksi atomerőmű működésében nem okoz fennakadást a dunai jégzajlás, de elővigyázatosságból egy jégtörő hajó települ uszályokkal az erőmű hideg vizes csatornájához.

 

Óceánjáró szálloda - már megfizethető?

Hiába, hogy a minden kényelemmel felszerelt, sokemeletes óceánjárók úgy élnek a képzeletünkben, mint a szupergazdagok üdülésének helyszínei, tény, hogy évente sok millióan töltik a szabadságukat az úszó szállodákban.

Ha bepillantunk a prospektusokba, hogy megtudjuk, milyen tengeri utakat mennyiért kínálnak a hazai irodák, akkor azt látjuk, hogy nem feltétlenül kerül sokkal többe a vakáció valamelyik mesés óceánjárón, mint egy hasonló komfortú tengerparti szállodában. Ráadásul a nagy hajóstársaságok is adnak last minute- vagy előfoglalási engedményt, hirdetnek jelentős mértékű családi, és gyermekkedvezményt, esetleg akciós árakat is minden indoklás nélkül.

Vegyünk például egy hétnapos szilveszteri, karib-tengeri körutazást a Chemoltravel prospektusából. Minden jóval felszerelt óceánjárónk mindennap kiköt valahol, így időnket Florida, Jamaica és Mexikó partjain, városaiban tölthetjük. (Bár a hajón maradva se tudnánk unatkozni.)

Ha az ablaktalan belső kabint választjuk a cruise-okhoz hozzá tartozó all inclusive ellátással, akkor 313 ezer forint, míg a külső, ablakos kabinban 364 ezer forint a részvételi jegy ára. Sok? A szilvesztert nem muszáj a tengeren tölteni, és lehet közelebbi vizeken is kalandozni. Végighajózhatjuk például a Genova-Marseille-Barcelona-Tunisz-la Valetta-Genova útvonalat szintén hétnapos program keretében, aminek az ára belső kabinban 185, balkonos kabinban 213 ezer forint.

Ugyanez áprilisi indulással kevesebbe kerül: 156, illetve 185 ezer forintba. A Tensi, amely hét tengerhajózási társaság ajánlatait közvetíti, már 150-230 ezerért is ígér hét éjszakát az óceánjárón, amely kiköt Dubaiban, Omarban és Bahreinben.

A bökkenő csak az, hogy a hajójegy megvásárlásával egyik cégnél se jutunk messzire. El kell még utaznunk az indulási kikötőbe, majd hazautaznunk az érkezés helyszínéről, ami egyből megkétszerezheti a kiadásainkat. (Több társaság maga beszerzi az utasnak a repülőjegyeket - külön díjazásért.) A hajójegyen felül fizethetjük továbbá a részvételi díjakat a parti kirándulásokon és az egyes, a hajón rendezett programokon, amit még megfejel a mindenütt kötelező borravaló.

De akinek semmi se drága, már lefoglalhatja kabinját a legújabb luxushajón, a 13 emeletes Oázison (Oasis of the Seas), amely decemberben kerül ki a finnországi gyárból. Ez már több mint úszó szálloda: túl a szokványos lehetőségeken - étterem, bár, úszómedence, kaszinó, teniszpálya stb. - egyebek között jégrevüvel, jógatanfolyammal, búvárleckével, szörfszimulátorral, fedett és nyitott futballpályával is szolgál a templom egerének nem nevezhető utasoknak.

Az új tengeri csoda, az Oasis of the Seas
Az új tengeri csoda, az Oasis of the Seas
Top cikkek