Mallorca: strandok, sziklák, kolostorok

Ha igazi mediterrán nyaralást akarsz, a legjobb úti cél Mallorca. Azúrkék tenger, fehér homokos strandok, minden kényelemmel felszerelt szállodák.

Süss fel, nap! - RastaNunu 8. rész

Megérkezés Írországba: RastaNunu az óceánparton próbálja előcsalogatni a napot. A videosorozat nyolcadik része.

Andalúzia télen, nyáron

A déli fekvés és a tenger garantálja, hogy Andalúziában hűvösebb évszakban sem fogunk fázni, s ha fürdőzni nem is esne jól, túrázni, jókat enni és mamencót nézni, netán táncolni mindenképp tudunk.

Télből a tavaszba: Ciprus családdal

Ha a ködös, szürke téli napok elől a család szikrázó napsütésre, kék égre, 20 fok feletti hőmérsékletre, zöldellő, virágos mezőkre vágyik, Ciprus az egyik legkényelmesebben megközelíthető úti célok egyike.

Belépési adót vet ki a turistákra Capri szigete

A látogatók tömegeit vonzó festői sziget a hajón érkező turistáktól fejenként egy eurót tervez beszedni. A pluszbevételt a sziget tisztán tartására, a környezet megóvására fordítják.

 

Örök tavasz Tenerifén

Érdemes nemcsak a turistacélpontokat, hanem a szigetek belsejét is felfedezni, ha a Kanári-szigeteken járunk. Spanyolország legdélebbi tartománya ugyanis számtalan kincset rejt. Mindegyik sziget közepén egy-egy vulkán magasodik, itt találjuk például Spanyolország legmagasabb pontját, a Pico de Teidét is. Néhány történész a szigetcsoportban véli felfedezni a mitikus Atlantiszt.

A turizmus központja Tenerife, a legnagyobb sziget: déli része nyüzsgő turistaparadicsom. Az északi rész csendesebb, Puerto de La Cruz kikötője már a múlt században népszerű fürdőhely volt: gyógyfürdőit elegáns angolok látogatták. Tenerifét az örök tavasz szigetének is hívják, gyönyörű strandjaira Afrikából hordták a homokot.

A második legnagyobb sziget La Palma, amelyet La Isla Bonitának, vagyis csodálatos szigetnek is hívnak. Ez a legzöldebb sziget, ideális kirándulók, biciklisták számára. A harmadik sziget, Gran Canaria arról híres, hogy olyan változatos, mintha egy kis kontinens lenne: meredek hegyvonulatok, sivatagi tájak és zöld ligetek váltogatják egymást. Las Palmas nyaralóparadicsomától észak felé kisebb üdülőhelyeket találunk, Arucas hangulatos városát például a Kanári-szigetek gyöngyszemének is nevezik.

Lanzarote szigete nyugodtabb: a holdbéli vulkanikus tájakat csak helyenként színesítik citrus- és pálmaligetek, a szigeten mintegy 300 vulkán található. A Timanfaya Nemzeti Parkban a vulkanikus hegyek élővilágával ismerkedhetünk meg, majd megmártózhatunk a különleges fekete homokos strandok egyikén. La Famara például a szörfösök kedvelt óceánpartja, de itt forgatta legújabb filmjét nemrég Pedro Almodóvar is.

Top cikkek