Nem síelnek az osztrák iskolások

1995-ben Ausztriában az iskolai sporthéten évente még 240 000 diák tanult síelni, ma már csak 150 000. Az osztrákokat annyira aggasztja a tendencia, hogy a gazdasági kamara (WKÖ) kötelezővé tenné az iskolásoknak a síelést.

Friss hó várja a síelőket a Kékestetőtől a Nagy-Hideg-hegyig

Sportolásra alkalmasak a magyarországi sípályák, az üzemeltetők remélik, hogy a pályák minősége kitart a hét végére várt felmelegedés ellenére is.

Félmillió részeges brit síelő várható a síparadicsomokban

Egy brit biztosító szerint az idén 2,5 millió brit síelő várható az alpesi síparadicsomokban, akik közül 23 százalék legalább egyszer 18 egységnyi alkoholt, azaz 18 deciliter bornak megfelelő italt fogyaszt a sportolást megelőző este.

Balatoni jégpálya nyílik Siófokon

A Balaton jege Siófoknál tizenöt-tizenhat centiméterre hízott, így az önkormányzat ingyenes pályát jelölt ki, ahol csütörtöktől lehet korcsolyázni.

Most érdemes síelni indulni a magyar pályákra

A hétvégi havazásnak köszönhetően azok a sípályák is kinyithattak, ahol nincsen hóágyú.

 

Élmény és kaland a téli sportok vásárán

Közeli síterepek, társasutazások, szálláshelyek, sportszerek, síruhák, korcsolyacipők, síbakancsok, kamerák ajánlják magukat a téli sportok idei vásárán, a Hóshow-n, amelyet november 6. és 8. között a Budapesti Vásárközpont A pavilonjában.

Közeli síterepek, társasutazások, szálláshelyek, sportszerek, síruhák, korcsolyacipők, síbakancsok, kamerák ajánlják magukat a téli sportok idei vásárán, a Hóshow-n, amelyet november 6. és 8. között a Budapesti Vásárközpont A pavilonjában, szórakoztató programokkal és sportolási lehetőségekkel egybekötve rendeznek meg.

Ígérik, lesz korcsolyapálya, sífutópálya, téli utazások árverése, síbörze, divatbemutató internetkávézó, jégtánc, kreatív játéksziget, koncert, svájci hütte (spéci alpesi szálláshely), mászófal, élmény és kaland minden mennyiségben. A síkínálat mellett az utazási irodák az idén is ajánlanak egzotikus üdüléseket azoknak, akik a télből a melegbe, a tengerhez vágynak.

Az üdülési csekkért is kapható belépőjegy 1500 forint, családok (két felnőtt és két 14 éven aluli fiatal) 3000, nyugdíjasok, gyerekek és diákok 1000, csoportosan érkezők 600, a Hungary Card birtokosai pedig 900 forintos jegyet válthatnak, és a jegy árát levásárolhatják. A jegyek érvényesek az egyidejűleg látható SPA&WELLNESS kiállításra és az Equifest lovas kiállításra. Nyitvatartási idő: 10-19, vasárnap 10-18 óráig.

A Volánbusz Zrt. belföldi járataira retúrjegyet 50 százalékos kedvezménnyel árusítanak. A kőbányai helyszínt megközelíthetik a metró Pillangó utcai megállójától a 100-as busszal, vagy a Blaha Lujza tértől a 37-es villamossal, illetve autóval a Kerepesi útról. A P3-as és a P5-ös parkolóban óra- vagy napidíjat lehet fizetni, az Albertirsai útiban csak 800 forintos egész napos parkolási díj van.

Top cikkek