New York volt a legkedveltebb turista célpont Amerikában

Michael Bloomberg New York-i polgármester sikernek nevezte, hogy a recesszió ellenére csak 3,9 százalékkal esett vissza a turizmus, annak ellenére, hogy az előzetes becslések 10 százalékos csökkenést jeleztek előre.

81 éves szexológussal fejlesztené a romantikus turizmust Washington

Romantikus kirándulási célpontként népszerűsítenék Washingtont: Dr. Ruth Westheimernek az lesz a feladata, hogy dolgozzon ki "szerelmi stimulációs programot" februárra, különös tekintettel Valentin-napra, a szerelmesek ünnepére.

Hétmillió cigaretta egy élet

Korábban lelkiismeret-furdalás nélkül szívta a fél világ, buszon, repülőn, étteremben - mindenhol, ahol eszébe jutott.

Ez az amerikai GDP adat már mindenkinek tetszik

Több mint kétszeresével erősödött a tavalyi utolsó negyedévben az amerikai gazdaság éves szinten az előző három hónaphoz képest.

Mesterházy a válságkezelésről referált az USA-nagykövetnek

Az MSZP számít arra, hogy az amerikai nagykövet tovább segíti az amerikai-magyar gazdasági kapcsolatok előmozdítását, az új befektetések ösztönzését - közölte találkozójuk után Mesterházy Attila.

 

Szigorodhat a füsttilalom New Yorkban

Thomas Farley, a New York-i polgármester egészségügyi megbízottja jelenleg a dohányzási tilalom parkokra, kertekre, strandokra és nyilvános helyekre való kiterjesztésén dolgozik az illetékes hatóságokkal együtt.

Már 1995 óta szinte minden New York-i bár és étterem dohányzó vendége csak az ajtókon kívül élheti ki szenvedélyét. 2003 óta pedig már a munkahelyeken, a vasútállomásokon és a nyilvános épületekben is tilos a füsteregetés.

Amennyiben az új tilalom is életbe lép, a világváros dohányosainak egyre kevesebb helye lesz. Ennek azonban meglehet a pozitív hatása, amely az eddigi szabályok nyomán is megmutatkozott: miközben 2002-ben még a teljes felnőtt lakosság 21,5 százaléka, addig ma már csak 6,9 százaléka dohányzik. Ez kereken egymillió embert jelent.

Top cikkek