Matpyramid - egészségedre!

A matpyramid rendszeresen megújul, a szakirányú felfedezéseknek és kutatási eredményeknek megfelelően, így a legújabb tudást és tapasztalatokat tükrözi: hogy mi, mennyi, s hogyan a legegészségesebb.

A mesés tejesdoboz

1975. óta a svéd tejtermékek csomagolása elképzelhetetlen a hátlapon olvasható szöveg nélkül. Eleinte tanítónénisre vették a tónust, majd tejtermékekről informáltak, mostanában ilyen is-olyan is. Egy biztos: mindig megtudunk valami érdekeset.

TÁGRA ZÁRT FÜLEK

Elsején Matyika betölti tizedik életévét, újabb szakasz zárul le az életünkben. Nem tudom, milyen indokkal, és melyik kormány szociális érzéketlensége nyomán, de a halmozottan sérült gyerekeket tíz éves koruktól egészségesnek nyilvánítja a törvény.

Menza, svéd módra

Díjmentes iskolai étkezés minden svéd (és finn) iskolásnak jár. Ez - e két országban - egyedüálló a világon. A 40-es években létrejött társadalmi megállapodás szerint a gyerekek tanulmányi lehetőségeit nem befolyásolhatja a család anyagi helyzete.

Lennart Nilsson megmutatja

Nilsson már a 40-es években letette névjegyét, amikor fotóriporterként szenzációs képeket hozott a svéd lapok olvasóinak a Kongó folyamon élő halászokról, Norvégia felszabadításáról, vagy a Spitzbergákon zajló jegesmedvevadászatról.