Hanzáktól a HafenCityig

Vízpart vagy kultúra? - egy nyári hosszú hétvégét tervezve ki ne morfondírozott volna ezen a dilemmán? A megoldás az 1200 éves Hamburg lehet.

Göteborg, a park- és iparváros

Göteborg, a második legnagyobb svéd város fekvésénél fogva remek "központi tábora" lehet annak, aki Délnyugat-Skandináviát veszi célba.

Lovardák, bioporták, sajtutak

Fejlesztési támogatások mellett marketinggel is segíti az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága a falusi turizmust: sikerrel rendezték meg a Hazajáró Hétvégét, s tovább működtetik, sőt, bővítik a turisták és a szállásadók, programszervezők egymásra találását segítő internetes portált.

Legyen Ön is csőlakó!

Undorodnak a csatornáktól, a kanálistól, ahol hányingerkeltően büdös szennyvíz csorog, miközben patkányvisítás hallatszik? Alighanem átértékelik majd élményeiket, ha ellátogatnak Ottensheimbe és kipróbálják a Das Parkhotel csőlakosztályait. UTAZÁS TOP 50

London: metropolis utazó családoknak is

A brit főváros családbarát programokkal gondoskodik a nyáron gyermekeikkel együtt érkező turistákról. A játékmúzeum mellett a Diana hercegnőről elnevezett óriási játszóteret is érdemes felkeresni.

 

Gyerekbarát Burgenland

Különleges családi ajánlatokkal és programokkal várja a vendégeket Burgenland egész augusztusban. A Magyarországhoz legközelebbi osztrák tartomány mindent megtesz, hogy a kisgyermekek minden nap jól szórakozzanak. A Fertő tavi meseparkban légballon- és teknősbéka-körhinta várja a legkisebbeket. A nagyobb gyerekek pedig a sárkányvasutat is kipróbálhatják a Szentmargitbányán (Sankt Margarethe) található családi parkban.

Számos burgenlandi hotel is sport- és játékprogramokkal várja családokat, akiknek kedvezményes üdülési csomagokat is kínálnak. Ilyen a szentelekei (Stegersbach) Allegria és a tacsafürdői (Bad Tatzmannsdorf) Avance Hotel, a locsmándi (Lutzmannsburg) Hotel Sonnenpark.

Fraknó vára is kalandos, ám hátborzongató élményeket kínál - ide jobb, ha csak a szülők mennek! Az augusztus 7. és 9. között megrendezésre kerülő Draculade fesztiválon a vár szabadtéri mozijában olyan klaszszikus horrorfilmeket nézhetünk meg, mint például a Frankenstein 1931-es feldolgozása. Aki nem tudja kivárni a kezdést, már kora estétől hátborzongató rövidfilmeket nézhet a váron belül. Néhány héttel később pedig a komolyzene szerelmeseinek kínál programot a vár. A "vándorkoncert" során az egész vár színpad lesz, a Manfred Huss vezette, régi korok hangszerein játszó Haydn Sinfonietta ugyanis minden helyszínen csak egy rövid koncertet ad, majd továbbáll - a közönség pedig követheti őket a vár minden zugába. Így a koncertek közben megtekinthetjük a vár termeit is, a várkonyhában éhségünket csillapíthatjuk.

Top cikkek