Incselkedők és a groteszk vízköpő

Meztelen nő incselkedik a járókelőkkel nap mint nap a Ferdinánd híd alatt. Persze a Szigonyos női akt csupán egy szobor, amely alatt ott ékeskedik egy díszkút. Terézvárosban 63 udvari és köztéri díszkút épült: többségük a XIX. században.

Titkok, csodák, örömök Kecskeméten

Kőbe karcolt malomtábla a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely egyik bejárata előtti asztalon – régészeti leletek bizonysága szerint ilyeneken játszottak Árpád-kori eleink.

Veszprém: a panorámaváros

Talán nincs még egy olyan települése az országnak, amelynek a panorámájában annyiféle nézőpontból lehetne gyönyörködni, mint Veszprémében. Kis túlzással élve, egy belvárosi séta során szinte tízméterenként új és új perspektívából láthatjuk például a veszprémi várat. Tippek városnézéshez, az állatkerttől a színházig.

Földanya(g) ékességei

Általában egyetemek, múzeumok őrzik geológiai értékeinket, s nem egy környezet- és természetvédő szervezet. A váci Göncöl Alapítvány az utóbbira példa.

Kisvárosi érdekességek Vépen

–Ha nem nagyvárosi idillre, vidéki természeti környezetre vágysz, netán lovagolni akarsz, vagy jobb időben teniszezni, focizni, pecázni, tekézni, strandröplabdázni, esetleg kipróbálni, milyen egy erdei tornapálya, akkor menj el Vépre – mondta egyszer egy szombathelyi ismerősöm. Így lett a kíváncsiságból örök barátság.