galéria megtekintése

Wolff, a varázsló

3 komment

Munkatársunktól

A lengyelországi férfi kézilabda Európa-bajnokságon Németország válogatottja könnyedén, 24:17-re győzte le a spanyol együttest, s így 2004 után másodszor szerezte meg az aranyérmet. Ellenfele ezúttal negyedszer bukta el a döntőt.

A két csapat a csoportmeccsek során már találkozott egymással, akkor a spanyolok 32:29-re nyertek. Most Krakkóban azonban nem bírtak a mérkőzésről mérkőzésre javuló német válogatottal, amelyben a magyarokhoz hasonlóan szintén nagyon sok Eb-újonc kapott helyet. Ám amíg Dujsebajev szövetségi kapitány alakulata csupán a 12. lett, Sigurdsson szakvezető együt­tese Európa-bajnoki címet nyert.

Wolff: „Megint védtem
Wolff: „Megint védtem"
Stanislaw Rozpedzik / MTI/EPA

Ellenfele – amely az elődön­tőben a horvátokat győzte le 33:29-re – kapujában Sterbik sokszor megakadályozta a németeket a góllövésben, ám kollégájával ezúttal nem vehette fel a versenyt: Wolff fantasztikusan védett, szinte megbabonázta a spanyolokat.

 

A német mezőnyjátékosok a szikrázóan kemény meccsen rendkívül szervezetten védekeztek, a hét gólt szerző Häfnernek is köszönhetően remekül támadtak, a ­meccs előtt esélyesebbnek tartott spanyolok pedig hibát hibára halmoztak. A torna legértékesebb játékosának választott Entrerrios öt góljával ugyan csapata legeredményesebb játékosa lett, ám MVP címénél bizonyosan jobban örült volna az Eb-aranynak, az azonban az ezúttal sokkal jobban kézilabdázó, s könnyed győzelmével a riói repülőjegyét megváltó német együttesnek jutott.

A harmadik helyért: Horvátország–Norvégia 31:24.

Szerb akadály

Krakkóban kisorsolták a jövő évi franciaországi vb európai selejtező­jének a párosítását. A magyar válogatott júniusban a szerb együttessel játszik. Az első meccs idegenben lesz.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.