galéria megtekintése

Százaknak fájna a kiköltözés a Kőér utcai sporttelepről

1 komment

Soproni H. Lajos

A néhány éve csődhelyzetbe került és megszűnt Bp. Spartacus sportolóit annak idején átvette a Pénzügyőr SE, a Kőér utcai sporttelepet pedig mint bérlő azóta működteti. Ezért az akkori változásokból szinte semmit nem lehetett észrevenni. Ám az, ami most várható, megannyi kellemetlenséget okozhat.

A létesítmény tulajdonosa, a Magyar Iparszövetség Szociális, Kulturális és Sport Alapítványa levelet írt a sportegyesületnek, hogy amennyiben január 31-ig nem él elővásár­lási jogával, úgy április végéig kénytelen lesz kiköltözni. A hat hektárnál valamivel nagyobb sportkomplexum ára 750 millió forint plusz áfa.

– A bérbe adó hamarabb és egyoldalúan akar szerződést módosí­tani – véli Nagy József, a Pénzügyőr szakmai elnökhelyettese –, hiszen a megállapodást 2013 áprilisában, az anyagi hátterünket megteremtő Nemzeti Adó- és Vámhivatal hozzájárulásával, határozatlan időre, ám szándékunk szerint minimum öt évre kötöttük. Helyesen döntöttünk, amikor elvetettük a jogutódlásos egyesülést a Bp. Spartacusszal, mert a mostani eset is bizonyítja: előre sosem lehet tudni, milyen szándékok húzódnak meg a háttérben.

Az esetleges költözés sokakat érintene: naponta legalább száz gyerek és még több felnőtt jár edzeni a Kőér utcába. A Pénzügyőr a tíz legnagyobb hazai klub egyike, s 1400 igazolt sportolójának nagyjából a harmadát érintené, ha a kőbányai sportkomplexumban mégsem lenne maradás.

 

OLVASÓLISTA

Vélemény
Valami Dánia
Vélemény
Nép, te gyilkos!

A tulajdonos új bérlőt talált, ezért akar megválni a régitől. – A tervek szerint az új érdeklődő egy évig bérelné a sportcentrumot, aztán eladnák neki – folytatja Nagy József. – Azt, hogy ő kicsoda, micsoda, senki nem hajlandó elárulni. Nem értem, miért ez a titkolózás, hiszen így ki­zárjuk azt a lehetőséget, hogy közösen találjunk kölcsönösen jó meg­oldást. Mindenesetre azon fáradozunk, hogy előteremtsük a megvételhez szükséges pénzt. Szerintem a részletfizetés járható út lehet a számunkra.

Madártávlatból sem tisztább a kép
Madártávlatból sem tisztább a kép
H. Szabó Sándor / ORFK

Tokár István, a tulajdonos Magyar Iparszövetség Szociális, Kulturális és Sport Alapítvány kuratóriumának elnöke csodálkozott azon, hogy meglepetést keltett a levél, amelyet december elején küldtek a sportegyesületnek, ám válasz máig nem érkezett rá.

– Régóta arra várunk, hogy a Pénzügyőr megvegye a sporttelepet – jelentette ki. – Abban állapodtunk meg, hogy ez legkésőbb három éven belül bekövetkezik. A szándéknak viszont egyelőre nincs jele. Van azonban egy komoly érdeklődő, ezért nem várhatunk tovább. A kuratórium már három évvel ezelőtt minimum kilencszázmillió forintért jelölte ki eladásra az ingatlant, ellenben a Pénzügyőr olcsóbban juthatna hozzá. Megírtuk, hogy hétszázötvenmilliót kérünk érte, és a vételárat két éven át részletekben is fizetheti a klub. Az alapítványhoz a közelmúltban érkezett ajánlat ismeretében több kedvezményt nem adhatunk. Különben január 31-ig adtunk határidőt az adásvé­teli szerződés aláírására és a tízszázalékos foglaló átutalására. Hogyha ez nem történik meg, akkor három hónapos felmondási idővel, április ­végéig ki kell költözniük a Pénzügyőr ott működő szakosztályainak – tudtuk meg.

Arra még egy ideig várni kell, hogy megtudjuk, ki lesz a Kőér utcai sporttelep új tulajdonosa, de az már biztos, aki megszerzi, már nem találkozik azzal a kikötéssel: a létesítmény területén csak sporttevékenységet szabad folytatni. Az ingatlannál az efféle tilalmi időszak lejárt.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.