galéria megtekintése

Vb-selejtező: égés a Feröer szigeteken

58 komment

Munkatársunktól

Pontot „sikerült” szerezni a világranglista 135. helyezettjével szemben a Feröer szigeteken: a magyar válogatott kiábrándító játékkal rajtolt a 2018-as vb selejtezősorozatában.

Tizenkét fokban és heves szélben kezdődött kedd este Tórshavnban a vb-selejtező, az eső pedig hol esett, hol nem. Az első negyedórában hazánk fiai óvatosan ismerkedtek az ellenféllel és a körülményekkel – egyebek közt a hovatovább a magyar futball központi kérdésévé váló műfűvel –, de olykor ugyanolyan szellősen védekeztek, amilyen huzatos volt a Torsvöllur sporttelep.

Fotó: MTI/Magyar Labdarúgó Szövetség

A jobb-bekk Hansen sem zárta sikeresebben a vendéglátók következő akcióját, melynek során egy gyors váltással nagyon megtréfálták a jobb oldalon kisegítő Guzmicsot, a felfutó hátvéd ugyanis valóságos gyertyát rúgott, noha a fénnyel nem akadt probléma a sporttelepen. Lassan fél óra telt el, és magyar támadást vagy lövést még senki nem látott; az első feljegyezni valót honfitársaink részéről a Priskin, Szalai csere szolgáltatta. A másodikat meg az, hogy Nielsen kapus tempót tévesztett, majd ügyetlenkedett, miközben egy Keinheisler felé ívelt labdára mozdult a harmincötödik percben, így Szalai csábító szituációba került, ám a tizenhatosról méterekkel mellé lőtt. Majd az első félidő vége előtt a házigazdák csaknem „megjátszották” Szalait, de a rövid hazaadást Nielsen rárúgta a cserecsatárra, s így partdobással zárult a műkedvelő jelleget idéző jelenetsor.

 

Így aztán háromszor is aggódni kellett, de a szolid kvalitású házigazdák megoldották honfitársaink gondjait. Előbb Kádár szabálytalansága után Jönsen lőtte mellé a tizenhat méteres szabadrúgást, majd Edmundsson oda küldhette volna a balról érkező átadást, ahová akarja, feltéve, hogy az ötös közelében le tudja kezelni a labdát (nem sikerült), majd Hansson „befejezése” ért fel nyugtatóval – nem a néhány ezer feröeri szurkoló számára –, mert a középpályás látszólag jó helyzetben hanyatt esett a tizenhatoson belül.

Fotó: MTI/Magyar Labdarúgó Szövetség

A második félidő elején pedig (nicsak!) futballra emlékeztető kombinációval rukkolt ki a feröeri együttes, a tetszetős adogatások végén azonban Hansson hosszan mérte Jönsennek a labdát, így Gulácsi kapus oldalra tenyerelte az utolsó passzt. A szerény színvonal nem emelkedett, sőt Kádár rémes rúgása után a nézőben felötlött: nemhogy oktatófilmet nem vetítenek erről a meccsről, de jó néhány momentumot egyenesen elrettentésül pergetnek le... Ennél is nagyobb baj volt a magyarok szempontjából, hogy a hatvanadik percben Davidsen ziccerhelyzetet teremtett Vatnhammarnak, aki – a piros mezes „érdeklődők” nem kis szerencséjére – mellé fejelt, majd megint Vatnhamar előtt nyílt „ajtó-ablak”, ám az alig hét méterről próbálkozó feröeri rontópál, talán a magányosságától megrémülve, már-már föld körüli pályára küldte a labdát. 

Aztán a 73. percben pályára lépett a szünet utáni szakasz addigi részében észrevétlen magyar csapat: előbb a Kleinheisler átadásával kilépő Nikolics labdájába vetődött bele Nattestad, majd Kleinheisler lövését ütötte ki Nielsen. Hirtelen valósággal tobzódott a magyar ember, mert Nikolics jól látta meg Szalait, igaz, húsz centivel hosszabban passzolt (vagy csatártársa érkezett az ötösre a kelleténél valamivel lassabban). Viszont a 86. percben Hansson kapufájánál kellett hálálkodni a sorsnak, majd Stieber, Szalai és Dzsudzsák szalasztotta el – egy akció folyamán – az utolsó előtti esélyt. Az utolsót Elek hagyta veszni; maradt a 0-0.
Meg az újabb magyar futballblamázs.

Fotó: MTI/Magyar Labdarúgó Szövetség

FERÖER SZIGETEK – MAGYARORSZÁG 0-0

Vb-selejtező, Tórshavn, 3500 néző. Jv.: Vincic (szlovén).

Feröer szigetek: Nielsen – Hansen, Gregersen, Nattestad, Davidsen – Vatnhamar, Hendriksson, Benjaminsen, Hansson (Vatnsdal, 92.), Jönsen – Edmundsson.

Magyarország: Gulácsi – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Dzsudzsák, Kleinheisler (Stieber, 80.), Nagy, Elek, Németh (Nikolics, 70.) – Priskin (Szalai, 27.)

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.