galéria megtekintése

A nagy kékség

0 komment

Munkatársunktól

Pirlóék küzdelmes, élvezetes meccsen gyűrték le az angol csapatot.

A mérkőzés előtt bombariadó okozott némi felfordulást a stadion körül, ám a tűzszerészek semmit sem találtak. Bár kevesen hitték, még a tegnapig siralmas állapotú gyepet is sikerült valahogyan zölddé varázsolniuk a brazil házigazdáknak.


Buffon bokasérülés miatt nem tudta vállalni a játékot, sőt egy darabig úgy tetszett, Sirigu sem védhet, de ő vállalta a játékot. Az angolok speciális sátor alatt készültek a forró, fullasztóan magas páratartalommal megspékelt klímára (a manausi stadion gyakorlatilag a dzsungel közepén található), s fiatal játékosaik jól is bírták a tempót amelyre nem lehetett panasz.

 


Sterling már a negyedik percben megrezegtette az olasz oldalhálót, ezután azonban leginkább csak óvatoskodtak a csapatok. Az első félidő közepén Welbeck kétszer is komoly helyzetbe került, gól azonban – Palettának köszönhetően – nem született az akciókból.


Ellenben az első olasz szöglet – és Pirlo könnyed eleganciával átlépett labdája – után Marchisio gyönyörű gólt lőtt huszonnégy méterről (0-1). Nem tartott azonban sokáig az itáliai öröm: Rooney briliáns labdáját Sturridge küldte a hálóba (1-1). Az ivószünetben Gerrard, Sturridge, Henderson és Rooney tartott kupaktanácsot, közben pedig Gary Lewint, az angolok erőnléti edzőjét kellett hordágyon elvinni: belesérült a gólörömbe. (A hírek szerint kifordult a bokája.) A szakasz végén Balotteli Hart fölött ragyogóan átemelt labdáját Jagielka mentette fejjel a gólvonalról, majd Candreva lövését a jobb kapufa „mentette". Pirlo mindvégig rutinosan szervezte az olaszok játékát; elképesztő, 92,9 százalékos passzpontossággal „dolgozott" az első játékrészben.


A második félidő elején újfent rohamozni kezdte az angolok, s ahogyan az lenni szokott, az olaszok egy gyors kontra után ismét átvették a vezetést: a Candreva tökéletes beívelését befejelő Balotellinek egy másodpercnyi brit kihagyás is elég volt a gólszerzéshez (2-1).


Az 54. percben Rooney lövése ment mellé, két perccel később pedig Gerrard szeretett volna – jobb híján – tizenegyest kiharcolni, Kuipers holland játékvezetőnek azonban esze ágában sem volt befújni a büntetőt. Az angolok folyamatosan fenyegették Sirigu kapuját – Welbeck, Rooney majd a frissen beállt Barkley is próbálkozott –, ám hiába indított majdnem kétszer annyi támadást Hodgson kapitány legénysége, minden brit erőfeszítés ellenére maradt a 2-1 a taktikailag mindvégig jobb, szokásosan világszínvonalú azúrkékek javára.

OLASZORSZÁG–ANGLIA 2-1 (1-1)
D csoport, Manaus, Jv.: Kuipers (holland).
Anglia: Hart – Johnson, Cahill, Jagielka, Baines – Sterling, Gerrard, Welbeck (Barkley, 61.), Henderson (Wilshere, 73.), Rooney – Sturridge (Lallana, 80.).
Olaszország: Sirigu – Darmian, Barzagli, Paletta, Chiellini – Candreva (Parolo, 79.), De Rossi, Pirlo, Verratti (Thiago Motta,57.), Marchisio – Balotelli (Immobile, 73.).
Gól: Marchisio (35.), Sturridge (37.), Balotelli (50.).

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.