galéria megtekintése

Nulla jó Brazília

0 komment

Munkatársunktól

Kapusparádé és döntetlen a házigazda második csoportmeccsén.

Brazília válogatottja megint szenvedett az ellenfél és a tét szorításában: a saját térfelét megszálló mexikói csapattal szemben csak felvonult a másik oldalon, de kockázatmentesen futballozó játékosai még helyzetet is alig alakítottak ki. Csel, finom passz, átlépés nélkül ez nem megy... Így aztán csak Daniel Alves két beívelése után szerezhetett volna gólt a házigazda együttes, ám Neymar jobb sarokra tartó fejese után Ochoa már-már a menthetetlent mentette, és Paulinho közeli perdítését is a mexikói kapus hárította.

Ochoa a mezőny fölé magasodott
Mike Blake / Reuters

Hozzá kell tenni, hogy kétszer a vendégek is veszedelmesen küldték kapura a labdát; Herrera távolról lőtt volna a léc alá, ha a repülő Julio Cesar nem véd nagyot, és Vazquez sem járt messze attól, hogy húsz méterről eltalálja a bal sarkot.

 


Amúgy Luiz Felipe Scolari brazil szövetségi kapitány legalább annyira óvatos volt, mint csapata: a sérült Hulk helyett a védekező középpályás Ramirest szerepeltette a jobbszélen (majd a szünetben felváltotta őt Bernarddal). De nemcsak a védő „támadót" állították meg rendre a mexikóiak, hanem Oscart és Neymart is, Freddel pedig úgy tettek, mintha cirkuszi illuzionisták lennének: egyszerűen eltüntették őt. A heves ellenállástól még a nem fehér brazilok is sápadt arcúakká váltak, és lelki megpróbáltatásaik csak fokozódtak, amikor a második félidő első negyedórájában rendre átlátogattak a vendéglátók térfelére a mind bátrabb mexikóiak.


Már úgy tetszett, nem lesz semmiféle brazil dominancia, de a 69. percben Bernard balról szépen ívelt az ötös túloldalánál várakozó Neymar mellére, a sárga mezes talizmán lövését azonban Ochoa hatástalanította, noha egyáltalán nem volt könnyű dolga. Hasonlóképpen nehéz feladatot kellett megoldania David Luiznak Hernandezzel szemben, de a hátvéd tisztán szerelte a kapuhoz – brazil szempontból – aggasztóan közelítő csatárt. Majd a 86. percben Ochoa ismét elképesztette a fortalezai közönséget: Thiago Silva közeli fejesébe is bele tudott kapni.


Noha a mexikói kapus volt a mezőny legjobbja, a brazil együttes súlyos csalódást keltett, részint a gól nélküli eredménnyel, részint az azt előidéző, amilyen rizikó-, olyan fantáziamentes játékkal. Ez a teljesítményt vb-mérkőzésen nyújtotta az együttes, de az minden volt, csak világbajnoki produkció nem...

BRAZÍLIA–MEXIKÓ 0-0
A csoport, Fortaleza, 58 704 néző. Jv.: Cakir (török).
Brazília: Julio Cesar – Daniel Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo – Paulinho, Luiz Gustavo, Oscar (Willian, 86.) – Ramires (Bernard, 46.), Fred (Jo, 68.), Neymar.
Mexikó: Ochoa – Marquez – Aguilar, Rodriguez, Moreno, Layun – Herrera (Fabian, 76.), Vazquez, Guardado – Dos Santos (Jimenez, 86.), Peralta (Hernandez, 73.).

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.