galéria megtekintése

Négy elveszített mérkőzés után pontot szerzett a Manchester United

1 komment

Munkatársunktól

A labdarúgó Premier Liga csapatainak játékosai karácsony második napja után hétfőn is pályára léptek. A legnagyobb érdeklődés a Manchester United–Chelsea meccset kísérte. Gólt nem láthattak a nézők; kérdés, hogy a döntetlennel megmenekül-e Van Gaal, a hazaiak edzője.

Rossz játék ide, hét tétmeccs óta tartó nyeretlenség oda, a Manchester United szurkolóit mindez nem érdekelte. Legalábbis, ami a nézőszámot illette: 75 ezren figyelték csapatuk Chelsea elleni mérkőzését a labdarúgó Premier Liga 19. fordulójában.

A vendég londoniak már elküldték edzőjüket, José Mourinhót a holland Guus Hiddink váltotta, a ha­zaiaknál pedig napok óta téma honfitársának, Louis van Gaalnak a menesztése. A stadion előtt klubcímeres, Mourinho-feliratú sálakat lobogtattak a drukkerek, kérdés, mennyire jól értesültek. Amíg a nehéz helyzetben lévő szakember a játékoskijárótól az alatta nagyon ingó kispadig sétált, ki-kiintegetett a nézőknek, az arcán semmilyen érzelmet nem lehetett felfedezni.

Van Gaal a meccs elején akár mosolyoghatott is volna, csapata sokkal lendületesebben kezdett ellenfelénél, s ha Mata lövése után a labda nem a lécen csattan, talán a levegőbe is csap a holland szakember. Hiddink sem örülhetett, Terry fejesét De Gea bravúrral hárította, majd Mar­tial találta el a kapufát. Az első félidőben gólt nem láthatott az Old Trafford közönsége, a két nagy múltú együttes játszott már jobb meccset.

 
A két csapat nincs ilyen magasságban, mint Rooney (balra) és Zouma
Phil Noble / Reuters

A második félidő Chelsea-helyzetekkel kezdődött: De Geának kétszer is nagyot kellett védenie, először Pedro, majd Azpilicueta lövését hárította. Nem sokkal később Courtois is megmutatta, milyen remekül véd: Martial rúgott kapura, de a belga mentett. A meccs legnagyobb helyzetét a 64. percben az előretörő Matics hagyta ki, a 16-oson belülről az égbe lőtte a labdát.

Feltűnő volt, hogy a szünet után a Manchester United mennyivel visszafogottabban futballozott. A találkozó végén azonban Rooney megszerezhette volna a győzelmet jelentő gólt, de egy baloldalról érkező beadás után közelről kapu fölé vágta a labdát, így maradt a döntetlen (0-0).

Az egy-egy pont jelen helyzetben egyik csapatnak sem jelent túl sokat. Ami tény: Hiddinkkel még nem kapott ki a Chelsea, Van Gaal pedig annak örülhetett, hogy csapata sorozatban nem veszítette el ötödik tétmeccsét. Kérdés: a tulajdonosok ezt elég meggyőző érvnek tartják-e ahhoz, hogy továbbra is a holland edző maradjon a kispadon.

További eredmények:  Arsenal–Bournemouth 2-0 (gól: Paulista, Özil), Watford–Tottenham 1-2 (Ighalo, illetve Lamela, Son Heung-Min). Crystal Palace–Swansea 0-0.

Az élcsoport állása: 1. Arsenal 39 pont, 2. Leicester 38, 3. Tottenham 35 (33-15-ös gólkülönbség), 4. Manchester City 35 (37-20), 5. Crystal Palace 31, 6. Manchester United 30, ...14. Chelsea 20.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.