galéria megtekintése

Ne keresd a nőt!

Az írás a Népszabadság
2015. 04. 13. számában
jelent meg.

B. G.
Népszabadság

Ambros Martin, a máskor oly készséges spanyol tréner szinte menekült a tévériporter elől néhány perccel az után, hogy csapata vereséggel fölérő döntetlent ért el a Vardar Szkopje együttesének vendéglátójaként. A győri szakvezető magatartása emberileg messzemenőkig érthető volt, hiszen az ETO nem jutott el a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, amelynek eddigi két kiírásában egyaránt a legjobb volt.

Mondhatnánk, hogy sokkolta a sportág barátait a kisalföldiek búcsúja (pláne hogy – egyaránt kettős vereséggel – kiesett a KEK-ből az FTC és az EHF Kupából az Érd is), de ez nem lenne igaz, mert a trauma váratlan helyzetekben éri az embert. Márpedig a mostani produkció nagyon is kalkulálható volt.

Attól fogva, hogy Görbicz Anita, a klasszisok sorával felálló társaság emblematikus alakja, majd Katrine Lunde, a norvég sztárkapus közölte, hogy babát vár, az addig meseszerű történet megbicsaklott, s a példásan masszív, önbizalommal teli együttes, amelynek kombinatív, ellenállhatatlan játékát hétről hétre öröm volt látni, mind kevésbé kezdett hasonlítani régi önmagára. Ráadásul sérülések tömege sújtotta a klubot – különösen a világ legjobbjának választott brazil átlövő, Eduarda Amorim kiesése rázta meg a csapatot –, s hónapokkal azelőtt még elképzelhetetlen vereségek következtek sorban.

Lökével is kevés volt az ETO
Lökével is kevés volt az ETO
Kovács Anikó / MTI

 

A Vardar elleni negyeddöntős párharc első, szkopjei meccsén már kiütközött minden hiba és hiányosság, amely a nem is olyan régen még tátott szájjal csodált ETO-t a nehéz időszakban jellemezte, így aztán a hatgólos hátrány pótlására minimális esély mutatkozott, nem feltétlenül a differencia nagysága, hanem főként a kilátástalan teljesítmény miatt. Fájdalom, a győri visszavágó igazolta is az aggódó hangokat. Noha a 23. percben, 11:7-es állásnál megcsillant a remény, a félidei 13:12 már lehűtötte a kedélyeket, s hiába küzdöttek fogcsikorgatva a játékosok, háromnegyed órányi játék után meg kellett barátkozni a gondolattal, hogy az idén oda a Final Four (17:20). A vége 27:27 lett, Macedóniában fáklyák gyúltak, a Rába partján kihunytak a fények.

Hogy Győrött mit hoz a jövő, azt most még nem tudni, ugyanakkor a május 9-én és 10-én a Papp László sportarénában zajló négyes döntő szervezői kutyaszorítóba kerültek. Úgy tudjuk, a 10 és 40 ezer forint között árult belépőkből eddig mindössze 1800-at értékesítettek, azaz a tikettek négyötöde gazdára vár. Súlyos kérdés, hogy magyar résztvevő nélkül miként lehet eladni a jegyeket, s hogy mennyire nagy a baj, azt kérdésünkre Ágai Kis András, a szövetség kommunikációs igazgatója is megerősítette.

„Hatalmas érvágás, hogy az ETO kiesett, de számunkra adott a lecke. Már úgy kell vevőt találnunk a még eladó több mint nyolcezer jegyre, hogy a hazai érdeklődőkre nyilván jóval kisebb mértékben számíthatunk. Mostantól tehát a Final Fourba csapatot delegáló országokra összpontosítunk.” Erre mondják: szép feladat.

A győri erődítmény újjáépítéséhez fogható.

A női klubtornák visszavágói. BL-negyeddöntő: Győr–Vardar Szkopje (macedón) 27:27 (továbbjutott a Vardar 51:45-ös összesítéssel). A négyes döntőbe a Vardaron kívül az orosz Dinamo Volgográd, a norvég Larvik és a montenegrói Buducsnoszt Podgorica került. Elődöntők. KEK: Midtjylland (dán)–FTC 31:29 (Midtjylland, 61:52). EHF Kupa: Rosztov-Don (orosz)–Érd 32:28 (Rosztov, 60:52).

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.