galéria megtekintése

Kleinheisler góljával nyertünk Oslóban

1 komment

NOL

Európa-bajnoki pótselejtezőt játszott a magyar labdarúgó válogatott a norvég fővárosban, Oslóban. Az újonc Kleinheisler László 28. percben szerzett góljával 1-0-ra nyertünk, így jó esélyünk kínálkozik arra, hogy a vasárnapi, budapesti visszavágón kivívjuk az Eb-szereplés jogát, amelyre 1972 óta nem volt példa. 

Fotó: Hegedüs Gábor / Népszabadság

Európa-bajnoki pótselejtezőt játszik a magyar labdarúgó válogatott a norvég fővárosban, Oslóban. A párharc győztese - a budapesti visszavágó vasárnap lesz a Groupama Arénában - kijut a jövő évi, franciaországi kontinenstornára. Magyarországnak ez 1972 óta nem sikerült, igaz, ellenfelünk is 2000-ben járt legutóbb Eb-n. A házigazdák Olaszország és Horvátország mögött a H csoportban végeztek a harmadik helyen, minket az F-ben Észak-Írország és Románia előzött meg. 

PERCRŐL PERCRE TUDÓSÍTÁS

 

Vége a mérkőzésnek, a magyar válogatott 1-0-ra nyert Norvégiában, és jó eséllyel pályázik arra, hogy kijusson az Eb-re! A visszavágó vasárnap 20.45-től lesz Budapesten, a Groupama Arénában. 

92. perc: Még a végére az utolsó magyar csere: Priskin Tamás állt be Szalai helyett.  

91. perc: Újabb norvég szöglet után Henriksen fejelt fölé.  

89. perc: A szöglet után Pedersen fejelhetett, megint Királynak kellett védenie. 

88. perc: Óriási mázlival menekültünk meg a góltól! Johansem lövése, majd Király bravúros védése után Helland elé pattant a labda, aki az üresen maradt kapa felé fejelt, de a lécen csattant a labda. Húh!... 

85. perc: Az utolsó norvég csere: Pal André Helland váltja Skjelbredet. 

83. perc: Johansen 15 méteres lövését Kádár blokkolta, szöglet.  

82. perc: Lovrencsics szépen fülelte le Skjelbred indítását.

79. perc: Nagy Ádám gyönyörűen ment el a jobb szélen, de az utolsó mozdulatnál hosszan tolta meg a labdát, így nem sikerült jól beadnia. Kár, ígéretesen iramodott meg.  

76. perc: Mi is cserélünk, Dzsudzsák helyett Lovrencsics Gergő érkezik. 

75. perc: A második norvég csere: Elyounoussi jött be Berget helyett.

72. perc: Kleinheisler lába nem bírta tovább, csere, Nagy Ádám érkezett helyette.  

68. perc: Kleinheislernek minden passza jó, óriási húzás volt a csapatba tenni. 

66. perc: Norvég szöglet után Tettey lőtt kapura keményen, de saját csapattársát találta el, így les lett. 

64. perc: Elabdellaoui jobbról betört a 16-oson belülre, esett egy nagyot, műesésért sárgát kapott. 

60. perc: Az első csere a meccsen: Söderlundot Marcus Pedersen váltja. 

58. perc: Guzmics lábán rosszul pattant meg a labda, Söderlund elé került, aki ballal lőhetett, de fölé emelt, nagyon rossz megoldást választva. 

56. perc: Dzsudzsák vezette a labdát kapura, jobbra-balra cselezgetett, végig lőni tudott balról 10 méterről, a hazai kapus nagyot védett. Ez óriási helyzet volt! 

50. perc: A második félidő eleje a hazaiaké, beszorítanak minket.  

47. perc: Norvég szögletet követően Szalai fejelte ki a veszélyesen befelé ívelődő labdát.  

46. perc: Csere egyik oldalon sem volt a szünetben, a norvégok kezdték a második félidőt.  

Vége az első félidőnek. Vezetünk tehát, és van idegenben szerzett gólunk is. 

45. perc: Kleinheisler adta be jobbról a labdát, csaknem az alapvonal mellől, Szalai becsúszása után felpattant a labda, Elek elé került, aki fejelhetett, de erőtlenül, így védett a hazai kapus.  

43. perc: Berget kilenc méterről lőtt, de nagyon gyengén, Guzmics tisztázott. 

Fotó: Hegedüs Gábor / Népszabadság

41. perc: Kleinheisler passza után Elek 12 méterről fejelhetett kapura, Nyland könnyedén védett.  

39. perc: Guzmicsot is lappal figyelmezteti a játékvezető - ez már a harmadik magyar sárga.  

Fotó: Hegedüs Gábor / Népszabadság

38. perc: Johansen a 16-oson belül lőhetett, Langot találta el, így oda a veszély.  

36. perc: Elabdellaoui ment el a jobb oldalon, beadása átszállt Király fölött, de szerencsére nem volt érkező a túloldalon norvég részről sem.

Fotó: Hegedüs Gábor

34. perc: Kádár is besárgult, Skjelbred ellen szabálytalankodott. 

31. perc: Söderlund lőtt kapura a 16-oson belülről, Király térddel védett.   

28. perc: Vezetünk!!! Kleinheisler vette át jobbal a labdát a 16-oson belül, majd hirtelen ballal ellőtte - a kapu jobb sarkába!

Fotó: Hegedüs Gábor

23. perc: Gera kijátszotta magát a vasárnapi visszavágóról: sárgát kapott Tettey megrúgásáért. Ami ráadásul a Groupama Arénában lesz, ahol hazai meccseit játssza klubcsapata, a Ferencváros. 

Fotó: Hegedüs Gábor

21. perc: Söderlund is lőtt 20-ról, de gyenge volt a lapos próbálkozás, mellé ment a labda ezúttal is.  

20. perc: Tettey kapott sárgát Kleinheisler felrúgásáért.  

19. perc: Németh meglódult, Dzsudzsákhoz passzolt, aki 21 méterről ballal kapura lőtt, a labda azonban jócskán mellé ment.  

16. perc: Negyedóra elteltével elmondható, hogy kiegyensúlyozottá vált a mérkőzés, miután túléltük az első percek norvég rohamait.  

12. perc: 4-1-4-1-es felállásban játszik a Storck-csapat: Gera szerepel a középpálya mélyén, Szalai van centerben, Németh és Kleinheisler a két szélről próbálja segíteni.

8. perc: Kleinheisleré az első kapura lövésünk: Némethtől kapott labdát, felpörgette, majd jól is lőtt kissé kiszorított helyzetből, Nyland védett. 

6. perc: Gera Zoltán becsúszva szerelte Henriksent, szerencsénkre nem kapott sárgát, pedig láttunk már ilyenért lapot.  

4. perc: A szöglet után Hovland fejelhetett - szerencsére fölé. 

3. perc: Csaknem gólt kaptunk máris: bal oldali norvég akció végén Henriksen passza után középen Skjelbred kapta meg a labdát üresen, majd 14 méterről lőhetett, az immár 100-szoros válogatott Király Gábor nagyot védett!

2. perc: A magyar válogatott játékosai fekete gyászszalaggal a karjukon játszanak, a két korábbi válogatott labdarúgó, Fülöp Márton és Várhidi Pál mai halála miatt. 

1. perc: A Himnuszok után útjára indult a labda, mi kezdtük a mérkőzést. 

-5. perc: Juhász Roland eltiltás miatt nem játszhat, és négy játékosunknak kell nagyon figyelnie, nehogy sárgát kapjon, mert akkor nem játszhat a budapesti visszavágón: Dzsudzsák Balázs, Gera Zoltán, Elek Ákos és  Németh Krisztián.

-10. perc: A kezdőben helyet kapó Kleinheisler László jelenleg a Videoton második csapatának keretéhez tartozik, de május óta nem játszott bajnoki mérkőzést. Orbán Viktor egykori kedvenc játékosa - aki Scholes becenévre hallgat, és Felcsúton nevelkedett - azért került ki a Videotonból, mert nem hosszabbított szerződést a székesfehérváriakkal.  

Fotó: Hegedüs Gábor

-15. perc:  Megvannak a kezdőcsapatok, óriási meglepetésre a kezdőcsapatban kapott helyet az újonc Kleinheisler László is!

Norvégia: Nyland – Elabdellaoui, Hovland, Forren, Högli – Skjelbred, Tettey, Johansen, Berget – Söderlund, Henriksen

Magyarország: Király – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Kleinheisler, Gera, Elek, Dzsudzsák – Németh, Szalai 

Fotó: Hegedüs Gábor / Népszabadság

-30. perc Hegyi Iván jelenti Oslóból

A Beatles amerikai fogadtatását idézte az, ahogyan a norvég válogatottat üdvözölték az oslói fiatalok csütörtök este az Ullevaal stadionnál. A forgalom leállt, a bakfisok magukon kívül sikítoztak, biztonsági emberek tartották kidülledt szemekkel és kidagadt erekkel a kifeszített köteleket, nehogy a labdarúgókra zúduljon az átszellemült tömeg. De nem voltak egyedül a norvég fővárosban a magyar futballisták sem: több száz honfitársunk érkezett az Eb-pótselejtezőre, és napközben ugyanúgy élvezte a novemberben errefelé egészen szokatlan, vakító verőfényt, ahogyan a nyaknál lazán kigombolt ingben és ugyancsak lezser zakóban közlekedő helyiek. A nyolc fokos tavaszban sétálók között volt az LGT-ben és a Skorpióban is muzsikáló Frenreisz Károly, aki nyilván tömegközlekedési eszközzel ment a meccsre. Metróval. 

Fotó: Hegedüs Gábor / Népszabadság

Nyomasztó nyeretlenség

A norvég fővárosban szerda este két fokot mértek, csütörtökön viszont forró lesz a hangulat az Ullevaal stadionban. Csak a meccs ne legyen meleg... – kívánják a magyarok, akik azonban tudva tudják az Eb-pótselejtező előtt, hogy a válogatott 43 éve nem járt Európa-bajnokságon, és 34 esztendeje nem győzte le a norvég csapatot. Hegyi Iván tudósítása Oslóból: >>>

Fotó: Hegedüs Gábor / Népszabadság

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.