galéria megtekintése

„Szép volt, fiúk!” - Élő közvetítés a Hősök teréről, a magyar válogatott ünnepléséről

12 komment

NOL

A franciaországi Európa-bajnokságon csoportelső, a belgák elleni vereséggel kieső csapat repülőgépe délután 5 óra hat perckor szállt le Ferihegyen. A Hősök terén ezrek ünnepelnek. A Facebookon élőben közvetítünk.

Rajongó nincs kint a repülőtéren, a Bernd Storck szövetségi kapitány vezette magyar válogatottat újságírók várják, és két tűzoltóautó, amelyből a repülőgépet locsolják majd. (Nem pezsgővel. Vízzel. Megkérdeztük.)

Fotó: Kovács Klára / Népszabadság

A Nizzából érkező válogatott sajtótájékoztató után a hat órától a Hősök terén ünnepli majd a szereplést az Európa-bajnokságon, Ünnepelni van mit. Bár a világranglista második helyezettje, Belgium vasárnap este 4-0-lal búcsúztatta a magyarokat, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs és Király Gábor vezetésével, egy győzelemmel, valamint az Izland, illetve a torna eddigi legőrültebb meccsén Portugália elleni döntetlennel  a válogatott első lett a csoportban Portugália, Izland és Ausztria előtt.

 

Bár rajongók nincsenek Ferihegyen, azok , akik a repülőtéren dolgoznak, kifeszített molinóval várják a fiúkat.

Fotó: Kovács Klára / Népszabadság

A válogatott érkezéséről és a sajtótájékoztatóról a Facebook-oldalunkon élő közvetítést adtunk. Kattintsanak!

A sajtótájékoztatón először Király és Gera állt ki az újságírók elé. Mindenki alárendelte magát a csapat teljesítményének – magyarázta Király a sikert, hozzáfűzve, óriási élmény volt, hogy Bordeaux-ban, Marseille-ben Lyonban és Toulouse-ban több tízezer magyar szurkoló várt minket – válaszolta egy kérdésre Király. A válogatott köszöni mindenkinek, aki a helyszínen szorított, és azoknak is, akik itthon ünnepeltek.

We are happy to be back – kezdte ezután Storck, aki angolul tartotta a sajtótájékoztatóját. Üdvrivalgás fogadta, amikor az újságírók elé áll, az expozéjában pedig a csapatnak köszöni meg, amely szerinte meccsről meccsre javuló teljesítményt nyújtott. „Ez egy fantasztikus együttes, a jövőbeli sikerek alapja lehet. Megmutattuk, hogy nemzetközi szinten is versenyképesek vagyunk" – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Fotó: Kovács Klára / Népszabadság

Az utolsó újságírói kérdés arról szól, tart-e Storck attól, hogy a világbajnoki selejtező-sorozatban már növekvő elvárásoknak kell megfelelniük. „Az elvárások ugyanazok, mint az Európa-bajnokság előtt" – válaszolja diplomatikusan a szövetségi kapitány. Idő kell a további fejlődéshez, és remény, hogy magyar klubcsapat is kijut nemzetközi versenyekre – fejezte be.

A válogatott siet, a Hősök terén a rajongók már várnak. És nem csak ott, a rajongók a ferihegyi gyorsforgalmi felüljáróit piros-fehér-zöldbe öltöztették. Mindegyiken tízen-húszan várják a válogatottat, a Hősök terén pedig több ezer ember gyűlt össze az ünneplésre egy színpad előtt. Az ünneplés miatt leválasztott terület – a tér fele – már hat előtt zsúfolásig megtelt, és folyamatosan visszhangzik a „Szép volt fiúk!”-tól és a  többi ismert rigmustól.

Az egyik nagykövetséget őrző rendőr lazán otthagyta a helyé, kíváncsiskodni, hogy mi folyik a Hősök terén.  Nem árulkodni akarunk.

Geráék már zakó nélkül, ingujjban szálltak le a buszról. Láthatóan hálásak minden biztató szóért.

A Hősök teréről ismét élő közvetítéssel jelentkeztünk a Facebookon. A válogatott játékosok mindegyikét színpadra hívták és méltatták. A legnagyobb ovációt talán Király kapta.

A hivatalos ünneplés este  fél nyolc előtt véget ért, ami után a tömeg oszlani kezdett. 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.